2016. november 18., péntek

MAGYAR NYUGDÍJAS NE PANASZKODJON! EZT ÜZENI AZ IDŐSEKNEK A MINISZTER...

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Somfai Péter
2016.11.18.


Azt nyilatkozta Varga Mihály gazdasági miniszter, hogy az utóbbi hat évben majd 10 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke, vagyis semmi okuk sincs a panaszra az időseknek. A Fidesz-kormány nem elvett tőlük (tessék ez alatt a Bajnai-kormány visszavont 13. havi nyugdíjat érteni), hanem jóval többet adott, mint amennyit adnia kellett volna.

Azt az "apróságot" figyelmen kívül hagyta a miniszter, hogy megszűnt az úgynevezett svájci indexálás, amikor az időskori ellátásokat egyrészt az infláció, másrészt az aktív korúak jövedelmének emelkedéséhez kötötték, ehelyett bevezették a pusztán az inflációhoz kötött indexálást. Ezzel alaposan megkurtították a nyugdíjkassza terheit, és minden korábbinál szélesebbre nyitották az "ollót" az aktív foglalkoztatottak és a nyugdíjasok reáljövedelme között.

Mégsem lehet semmi oka a panaszra egyetlen idős embernek sem, olvasható ki a kormány elé terjesztett jelentésből, hiszen januártól megint vastagabb borítékot kézbesítenek majd a postások. Egy 120 ezer forintos "tisztes" nyugdíj esetében - nem mondhatom, hogy kereken, inkább csak "hozzávetőlegesen" - ezer forint lesz a havi 0,9 százalékos emelés. Ebből három kiló drágább kenyérre, öt kiló olcsóbb krumplira, négy csomag fehérrépára, meg nem egészen egy kiló sertéshúsra futja majd...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.