2016. november 30., szerda

MEGDOBÁLTA A RENDŐRÖKET: A FIDESZEST ELENGEDTÉK, A MENEKÜLTET 10 ÉV FEGYHÁZRA ÍTÉLTÉK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.11.30.


Emlékszik még valaki Goró Oszkárra? A Fidelitas alelnöke 2006-ban a tévészékház előtt megdobálta a rendőröket, üvöltözött, bíztatta a társait, akik felgyújtottak és megrongáltak 21 gépkocsit és két motorkerékpárt. A székházat megtámadták a szélsőjobbos zavargók, akik behatoltak az épületbe, kifosztották a büfét és törtek-zúztak. A Magyar Televíziót, amelynek adását 2006. szeptember 19-én hajnali 1 óra után meg kellett szakítani, több mint 29 millió forintos anyagi kár érte.

A tévé-székház ostromában a vád szerint Goró Oszkár, aki akkor a XV. kerületben volt önkormányzati képviselő, is részt vett, ezért az ügyészség őt közérdekű üzem működésének megzavarásával és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolta.

Nem terrorizmussal.

Goró ezt a vádat jórészt tagadta, azt mondta: “a székház lépcsőjére nem mentem fel, az a széttaposott sörösdoboz, amit dobtam, nem alkalmas sérülés okozására, de azt érzékeltethette, hogy a rendőrök sem tehetnek meg mindent.” Egy korábbi tárgyaláson pedig azt mondta, azért volt a Szabadság téren, mert mint politikus, első kézből kívánt tájékozódni.

Hogy mi lett vele, mostanra senki sem tudja. Goró Oszkár eltűnt a közéletből. 2014-ben még az ő perében történt egy perújrafelvétel, aminek nem derült ki az eredménye, pedig próbáltunk utánakeresni.

Ahmed H. esete ugyanez, csak egy kicsit bonyolultabb. Ma délután a Szegedi Törvényszék kihirdette az elsőfokú ítéletet a röszkei terrorizmusperben, Ahmed H., a tavaly szeptemberi 16-i kődobálós-vízágyús-könnygázas balhé után egyedüliként terrorcselekmény elkövetésével is megvádolt szír férfi ügyében.

Őt ugyanis – a szüleivel együtt – fegyházra ítélték terrorizmus vádjával. Pedig semmi mást nem csinált, mint Goró Oszkár...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.