2016. november 25., péntek

NE ADD A GYERMEKED! - TÁRSADALMI VITA A HATÉKONYABB GYERMEKVÉDELEMÉRT

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Veress Zsuzsanna
2016.11.25.


Az Országgyűlés több gyermekvédelmi és egészségügyi törvénymódosító javaslatot tárgyal társadalmi egyeztetés nélkül, a szülők háta mögött, amelyek sértik az Alaptörvény előírásait, alapvető jogainkat!
 
A szülő és gyermekellenes törvénytervezetek előírásai szerint ügyészségi jóváhagyás nélkül is lehetséges lehet a „munkavállaló szülő vagy gyermek elővezetése”, ha pl. nem működik együtt megfelelően a bölcsődével, óvodával, iskolával, nem megy el a szülői értekezletre, vagy nem viszi el gyermekét valamelyik szűrővizsgálatra, mert dolgozik, vagy más egyéb akadályoztatás lép fel!
 
A Szülői Jogi Fórum csoport képviselői részt vettek az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén 2016. november 16-n, a Képviselői irodaházban, ahol egyéni képviselői indítvány alapján az „egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról” szóló, T/12477. számú törvényjavaslat részletes vitája volt napirenden.
Egy olyan törvénymódosítási csomag van megszületőben, amit hiszünk, mindenki meg fog szenvedni kivétel nélkül, legyen jómódú, gondos szülő, vagy szegény nincstelen. Azért mentünk oda a Népjóléti Bizottsági ülésre, mert elhittük, hogy demokrácia van az országban és jogállamban élünk. Azt hittük van némi beleszólásunk a gyermekeink életébe. De nem kapunk szót!
 
Szülőként tiltakoztunk, aláírásgyűjtéssel és írásban elküldtük a sajtónak és az illetékeseknek, de nem történt semmi.
 
Magyarország gyermekbarát Kormánya nem kíváncsi a szülők véleményére, ezért NYÍLT LEVÉLBEN fordulunk a törvényhozók felé, hogy módosítsák elképzeléseket és a „drákói” szigor helyet valódi gyermekvédelmi intézkedéseket hozzanak. Az elmaradt egyeztetések miatt is nyílt vitára szólítjuk fel az illetékeseket, az Országgyűlés Népjóléti bizottság tagjait és az EMMI képviselőit:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.