2016. november 25., péntek

ORBÁN KOVBOJ MENNI AMERIKA

MAGYAR NARANCS
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.11.25.


Orbán és Trump bratyizik. Erdoğan fenyeget. A BKK hajóval pótolja a metrót. Másodfokon tárgyalják a lúgos támadás ügyét. Közkegyelmet kér a Jobbik Budaházynak és a „hazafiaknak”.
Fekete bárányok
Orbán Viktor beszélt Donald Trumppal telefonon, azt mondja, hogy az új amerikai elnök nagyra tartja Magyarországot, sőt a Világgazdaságnak adott interjújában arról beszélt, hogy ezzel „a mi pozíciónk sokat javult”.

„Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Meghívott Washingtonba, mire elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen fekete bárányként kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is” – mondta.

Erdoğan fenyegetése: Európára „ereszti” a menekülteket

Unortodox módon, pontosabban zsarolással akarja felvetetni Törökországot Erdoğan elnök az EU-ba. Pénteken ugyanis úgy nyilatkozott, hogy ha az unió felfüggeszti a csatlakozási tárgyalásokat, akkor a törökök megnyitják a határokat az országban visszatartott 3,5 millió menekült előtt.  Az Európai Parlament  (EP) csütörtöki állásfoglalásában ugyanis 479 igen, 37 nem és 107 tartózkodás mellett megszavazta, hogy az Európai Bizottság (EB) felfüggessze Törökországgal a csatlakozási tárgyalásokat. Mivel a javaslat nem kötelező érvényű, mindez nem jelenti azt, hogy zátonyra futott az 1987 óta húzódó folyamat, bár úgy látszik, Erdoğan jobbnak látta befenyíteni az EU-t, mielőtt baj lesz. Mellesleg, ha az EB a maga részéről be is tartja a  megállapodást, Törökországnak még jócskán van mit teljesítenie a csatlakozáshoz – például a terrorizmus elleni törvény módosítása szükségszerű lenne...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.