2016. december 12., hétfő

ÁLOM KARRIER, ÁLOM MUNKA: TÜRELEMRE HANGOLVA

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Koskovics Éva
2016.12.11.


Van rá esély, hogy meg tudjuk találni a helyünket, a hivatásunkat? Lehet úgy dolgozni, hogy élvezzük is? Igen, természetesen, feltéve, ha:

- olyan szakmád van, ami egyben a hobbid, szórakozásod, amivel szívesen töltesz időt,
- ha az anyagi elvárásaid teljesülnek,
- ha kapsz pozitív visszajelzéseket (főnöktől, piactól, kollégáktól, üzleti partnerektől),
- ha látod a perspektívákat is a munkádban (tanulási, előléptetési, tulajdonossá válási lehetőség stb.).

Persze ahhoz óriási mázli kell, hogy valamennyi feltétel teljesüljön. Ha már egy-kettő megvan, az is jó alap lehet, akkor már nincs okunk panaszra.

De mennyire legyünk türelmesek és egyáltalán, mennyire látjuk reálisan a helyzetünket, a lehetőségeinket? Van, aki évtizedekig képes várni türelmesen (a csodára?), van, aki pár ezer forintos fizetésemelés reményében azonnal lép, ha van rá lehetősége, a többi tényező nem játszik, nála a pénz felülír mindent.

Érdemes lenne ezt a kérdéskört – pláne a fiatal pályakezdőknek, illetve azoknak, akik érzik, nincsenek a helyükön – úgy kezelni, hogy ne sodródjanak az árral, hanem tudatosan építsék jövőjüket.

Ha nincs rá időnk, pénzünk, hogy szakemberhez forduljunk, vagy úgy gondoljuk, meg tudjuk magunk is oldani a kérdést, akkor itt egy tipp arra, hogyan lehet tudatosítani, formába önteni és folyamatában követni a saját elvárásainknak megfelelő ’karrierépítő’ utunkat:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.