2016. december 12., hétfő

AMIKOR SEMJÉN ZSOLT PÁR MONDATBAN ELMAGYARÁZZA, MITŐL UNDORÍTÓ A NER

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHLAJOS
2016.12.11.


Kinek-kinek érdemei szerint, ugye? Hogy miért járt Bayer Zsoltnak lovagkereszt, arról valószínűleg az utókor (legyen az bármilyen is) sokat fog majd vitatkozni, bár afelől ne legyen kétségünk, hogy kanonizálni azért nem fogják az ő veretes írásait, és ha szerencsénk van, akkor néhány évtized múlva lázálomnak tűnik majd, hogy egy olyan ember emelkedett piedesztálra, akinek munkássága nettó gyűlölködésre épült.

De ma leginkább egy magyarázat van arra, hogy miért járt Bayer Zsoltnak lovagkereszt.
Semjén Zsoltot idézzük:

„Gyerekkorában Bayer Zsolt mellettem ült az iskolapadban. Mellettem fog állni halálos ágyamnál is. Én Bayer Zsoltot sosem fogom megtagadni.”

Ezért. Ezért terjesztette fel saját kezűleg Semjén miniszterelnök-helyettes Bayer sztárpublicistát az egyik legfontosabb állami kitüntetésre – amelyre az érvelés szerint a Gulagon raboskodottakkal való érzelmi azonosulás miatt bizonyult méltónak (arra most ne térjünk ki, hogy erről mi a véleményünk...)

És tehát ezért adta vissza a lovagkeresztjét 111(!) ember, akikre Magyarország büszke lehet, akik ilyen-olyan-amolyan formában sokat tettek értünk, akik valóban kiérdemelték ezt a kitüntetést.

Bayer Zsolt érdeme ugyanis az, hogy Semjén Zsolt mellett ült az iskolapadban, és ő zárhatja majd le egyszer Semjén Zsolt szemét is.

Vegytiszta NER, annak legtökéletesebb, már-már platóni ideája tehát Bayer lovagkeresztje. A NER-ség legelemibb formája.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere ugyanis valóban így működik. Ha feleség vagy, fánkozót kapsz. Ha vej, akkor kastélybirodalmat. Ha barát, akkor lovagkeresztet, stadiont, médiaportfóliót, kaszinótengert, rézfán fütyülő rézangyalt. Bármit és mindent.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.