2016. december 28., szerda

AZ ATV HŰSÉGFOGADALMA ORBÁNNAK A HVG-BEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.12.27.


A HVG fizetett hirdetésként is közölhette volna ezekben a nehéz időkben az ATV-ről és a Hit Gyülekezetéről írott cikkét, amit alig titkoltan tollba mondtak a hites illetékesek. Ezzel együtt érdekes, mert szokás szerint önleleplező írásmű született.

Mindjárt az elején tisztáznunk kell, hogy az ATV nem átállni készül a kormány oldalára, hanem 2010-től a kormány oldalán áll. Az ATV 2010 óta becsapja nézőit, és az Orbán-rendszer legerősebb bástyája, amely kontroll alatt tartja az ellenzéket és Orbán kezére játssza őket.

Az ATV nemcsak a gőzt vezeti le 2010 óta, hanem manipulálja a nézőket, gyakorlatilag kivégezte az ellenzékiséget Magyarországon. Németh Sándor vezető lelkész mondta meg, hogy ki szerepelhet, ki nem szerepelhet, miről lehet szó, miről nem, ha behívtak valakit, miről beszélhet és miről nem. Ha valaki "hibázott", többé nem hívták be.

A Hit Gyülekezete nem a semmiért kapott egyházi státuszt, miközben első kormányzati ciklusában a Fidesz azért akarta az egyházi törvényt módosítani, hogy az általa "családellenes destruktív szektának" nevezett Hit Gyülekezetétől az egyházi státuszt megvonja. Végül a kisegyházak közül egyedül a Hit Gyülekezete kapta meg. Vajon miért?

Az egyházi státusszal olyan kedvezmények jártak és annyi pénz ütötte Németh Sándor markát, hogy neki elemi érdeke az, hogy az Orbán-rendszer soha ne szűnjön meg. Az ATV ezért ötödik hadoszlop kezdettől fogva, trójai faló, amelyen keresztül nemcsak elárasztották az Orbán-kormány hazudozóival az ellenzéki nézőket, hanem tudatosan és szándékosan manipulálták, féken tartották őket, csillapították ellenzéki érzelmeiket.

Egy mostanihoz hasonlóan megíratott Népszabadság-cikkben leplezték le önmagukat és az Orbánnal kötött paktumot. A 2010. március 17-én megjelent cikk szerint Németh Sándor ígéretet tett arra, hogy kiáll az MDF mögül, hátbaszúrja Orbán jobboldali riválisát, ezért cserébe megkapják az egyházi státuszt. A paktum érintette az ATV-t is a cikk szerint. Orbán ezért még a katolikus egyházzal is vállalta a konfliktust, és a Hit Gyülekezete érdekében verték szét az utolsó pillanatban a már kész egyházi törvényt.

Ennyit bevezetésként a megrendelt HVG-cikkhez.

Szó sincs átállásról, annyi változott, hogy Németh Sándor kapott egy igazi ellenzéki riválist a G. nap után, s miután az ATV álellenzékiségének utolsó bástyája, Kálmán Olga is Simicskához távozott, Németh megfenyegette Simicskát. Majd azzal a lendülettel össze is csinálta magát, és elszaladt Orbán apucihoz védelemért. Ezért jött létre Vajnával a találkozó, nem a nyers halak egészségre gyakorolt hatása miatt.

Ez utóbbi állítás lehet a vezető lelkész megszokott hazugságainak egyike a Magyar Narancsnak adott interjújában, de akár igaz is lehet, mert az állandó kisebbrendűségi komplexusokkal küzdő Németh abszolút alkalmas arra, hogy a Vajnával való találkozón egy szót se szóljon a nagy megtiszteltetésben arról, amiért odament. Ezért ennek a találkozónak a lényege nem is az, hogy mi hangzott el, hanem az, hogy megtörtént. Németh hisztérikus rohamot kapott Kálmán Olga távozása miatt, s leleplezte önmagát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.