2016. december 21., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: KÁLMÁN OLGA IS ÚGY JÁRT, MINT ÉN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.12.20.



Ebben a Kálmán Olga kontra ATV ügyben egyetlen dologra érdemes figyelni. Hogyan reagál Németh Sándor vezető lelkész arra, ha bárki merészel távozni tőle. Nagyjából úgy, mint Sztálin, és ha tehetné, jégcsákányost küldene utána.

Érdemes elolvasni Németh nyilatkozatát, amelyben kezdi meghamisítani a tényeket. Úgy állítja be, mintha Kálmán Olga senki lett volna előtte, senki lenne nélküle, mindent neki köszönhet. Mintha ő csinált volna belőle riportert és embert. Mintha Kálmán Olgát nem a saját munkája és a tehetsége tette volna azzá, aki. A távozása pedig árulás.

Kálmán Olgát lehet szeretni, nem szeretni, szakmailag bírálni, de tényezővé lett, és a saját erejéből, tehetségéből. Nem Németh ült naponta abban a székben, amelyikben ő ült. A Németh Sándorban hívő gyülekezeti tagok mindig a legjobb véleménnyel voltak róla, és büszkék voltak rá, mint saját tulajdonukra, amíg el nem ment. De attól kezdve egy tehetségtelen, élősködő senki, akit Németh felkarolt, és visszaélt ezzel. Ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Németh mindenkire úgy tekint, mint a tulajdonára. Magának tulajdonítja a gyülekezeti tagok vagy az ATV munkatársainak sikerét. Ezeket propagandacélokra használja fel, s a tehetségüket a saját javára fordítja. Kálmán Olga is egy ilyen arc volt, ahogy például a futballista Gera is az. Németh tulajdona, ahogy egy rabszolgatartó tekint a tulajdonára, Németh így tekint a rabszolgáira. Hack Péter is az, ő még büszke is rá.

De ha valamelyik rabszolga távozni, ne adj' Isten menekülni akar tőle, mert Németh pontosan úgy bánik a tulajdonaival, ahogy a rabszolgákkal szokás, a rabszolga lelkét pusztítja Németh lelki terrorja, verése, diktatúrája, totális kontrollja, akkor ellenség lesz, és a rabszolgatartó pusztító gyűlölete ömlik rá. Az ilyenek mentek farkaskutyákkal a szökött rabszolga után. Németh éppen olyan, mint az összes film negatív szereplője.

Érdemes elolvasni Németh híveinek bejegyzéseit a Facebookon Kálmán Olga távozása után. A legkevesebb az, hogy középszerű riporter volt, sokkal jobb, hogy távozott, nem veszítettek vele semmit. Ha marad, istennő lenne, de mivel elmenekült a tébolydából, ördög lett. Mindez semmi. Németh Sándor a Biblia elferdítésével abban a tévhitben él, hogy hatalmat gyakorolhat emberek lelke fölött, amit ő imádkozásnak és szellemi harcnak nevez, de valójában ez fekete mágia, okkultizmus, varázslás és átkozódás.

A jelenségnek csak egyik része, hogy Németh úgy viselkedik, mint Sztálin, amikor valaki "hűtlen" lett hozzá. Ezt szó szerint kell érteni, az illetőt kitörlik a korábbi tévés felvételekről, kiretusálják a fotókról, egész életében zaklatják és üldözik. De ennél többről van szó. Németh fekete mágiát űz és egy életen át átkozza és átkoztatja azokat, akik akarata ellenére távozni mertek, és nem hajlandóak a lelki uralma alatt élni. Gera Zoltán azonnal kétballábas, közepesnél is gyengébb játékos lenne, ha nem bírná tovább, hogy Németh S. tulajdona, aki totális kontrollt gyakorol felette. De ez nem minden.

A dolognak van egy látható és egy láthatatlan része. A látható része az, hogy nem tudják tudomásul venni és elfogadni, hogy valaki szabadon változtathat gyülekezetet vagy állást, hanem elkezdik pcskondiázni, bemocskolni, gyalázni, majd rágalmazni. Azt előre lehet tudni, hogy Kálmán Olga minden más elődjéhez hasonlóan végigmegy Németh lelki hullámzásának stációin, és el fog jutni odáig, hogy beépített ügynök volt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.