2016. december 12., hétfő

MILLIÁRDOS ÁLLAMI TÁMOGATÁS A SIMICSKA-CSATORNÁT VAJNA-TÉVÉRE CSERÉLŐ SZOLGÁLTATÓNAK

ÁTLÁTSZÓ-MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.12.


Ezekről ne maradj le!

Magánépítkezéseken is hullanak a főváros fái, például ott ahol Mészáros épít (444, 444)Pofátlanul olcsón jutnak önkormányzati lakáshoz a várkerületi fontos emberek (Index, 444)Vizes vb: építkezés a jól bevált ismerősökkel és néhány furcsa tanulmány (Átlátszó, 444)


Ha van 3 perced:

Magánépítkezéseken is hullanak a főváros fái, például ott, ahol Mészáros építEgy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég épít luxusvillát a Gellérthegyen. Az igen értékes terület korábban közpark volt, de aztán a főváros egy gyors árverezéssel, olcsón privatizálta. Az építési engedélyt azzal a megkötéssel adták meg, hogy bizonyos fákat meg kell hagyni, de ezeket mára kivágták. Nem egyedi jelenség, hogy a nagy állami beruházások mellett a magánépítkezések is veszélyeztetik a város zöldterületeit. (444, 444)

Pofátlanul olcsón jutnak önkormányzati lakáshoz a várkerületi fontos emberekAz I. kerületben teljesen átláthatatlan az önkormányzati ingatlanok bérbeadása: egy hivatalosan nem is létező négytagú bizottság bírálja el a pályázatokat. A testület csak most, az esedékes hosszabbítások miatt ismerhette meg a pályázókat névvel, címmel és bérleti összeggel. Úgy tűnik, mintha az elbírálásnál csak az számítana, hogy a pályázó fontos ember legyen, például helyi képviselő, esetleg a polgármester volt felesége. (Index, 444)

Vizes vb: néhány furcsa tanulmány és építkezés a jól bevált ismerősökkelNyolc nagy építkezés indul a jövő évi vizes vb-hez kapcsolódóan. Budapesten és Balatonfüreden, ebben a körben 13,75 milliárd megy uszodára, akkreditációs központra vagy épp parkolóra. A tenderek, a rendkívüli sürgősség miatt hirdetmény nélküliek voltak. A szervezőket talán váratlanul érte, hogy a fentebbi beruházásokra szükség van, de nem kell aggódni, most megrendeltek egy sor, apró részletekre is kiterjedő tanulmányt. (Átlátszó, 444)

Milliárdos állami támogatást kapott a HírTV-t Vajna-csatornákra cserélő szolgáltatóA PR-Telecom nyár végére kapott meg egy 3,3 milliárdos állami támogatást, amelyet hálózatfejlesztésre fordíthatnak. Szeptemberben közölték a HírTV-vel, hogy idő előtt szerződést bontanak, így jövőre 70 ezer háztartásban nem lesz fogható Simicska csatornája. Egyébként a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, amely ugyanazé a vagyonkezelőé, mint az a luxusjacht, amelyen Mészáros Lőrinc nyaralt. (MNO)

A szó talán elszállt, a repülők viszont még mindig a házak felett közlekednekAz elmúlt tíz évben, a repülési útvonalak változása miatt a reptér környéki lakosok elképesztő zajterhelésben élnek. A kerületi civilek szerint az útvonalak változtatását rögzítő közigazgatási határozat eleve jogsértő. A körzet országgyűlési képviselője és a polgármester bele is állt a harcba, olyannyira, hogy sikerült a repülést irányító állami HungaroControl Zrt.-vel szóbeli megállapodást kötniük. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

2019 abszurd: A Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, nem sokkal miniszterelnökké választása után, a börtönben adott interjújában arról mesél, hogy az Átlátszó buktatta le. (Átlátszó Videó)

A zárt táborokból a menekültek bő ezer euróért átkerülhetnek még rosszabb körülmények közé Körmendre. Oda, ahonnan hogy, hogy nem sokan eltűnnek, talán a közeli Ausztriába. (Index)

Kiszivárgott az útmutató, hogyan kell kommentekben megvédeni Simonka Györgyöt, aki ellen költségvetési csalás vádjával nyomoznak. Úgy tűnik, részben fideszes belharcról van szó. (Index, Index)

A Belügyminisztérium Várnegyedbe költözésének terveit a Középülettervező Zrt. készíti, 628 millió forintért. Egy 1960-as terv szerzői vagyoni jogaira hivatkozva más ajánlattevőt nem is vártak. (Átlátszó)

A Transparency International tíz éves születésnapján Tölgyessy Péter  arról beszélt, hogy ma hazánkban államosított a korrupció(24)

Ha komolyan is akarnánk venni a Magyar Időkben megjelent, eredetileg a Kremlnek készült propagandát a Nyílt Kormányzati Együttműködésről, a szervezet működése nem ad erre alapot. (Átlátszó)

Egy amerikai filmes szerint az egész macedón vámrendszer korrupt: direkt a turistákra utaznak, hogy elkobozhassák értékes tárgyaikat. (Global Voices)

Elkészült a jelentés az orosz sportolók államilag támogatott doppingolásáról: 2011 és 2015 között több mint 30 sportág és ezer sportoló lehetett érintett az ügyben. (Guardian)

Putyin lányának kedvenc sportja, az akrobatikus rock’n’roll, évről évre több állami támogatást kap Oroszországban. Most 30 millió dollárból építenek a világon elsőként komplexumot a sportágnak.(444)

A Panama-iratok nyilvánosságra kerülését elősegítő két újságíró a mai napig nem tudja az igazi nevét annak forrásnak, aki megkereste őket a témával. (Szakirodalom)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.