2016. december 10., szombat

ORBÁN VIKTOR EURÓPAI POLITIKUST FARAG VONA GÁBORBÓL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.12.09.


Aki manapság bejelentkezik, mint Orbán Viktor kihívója, az készüljön fel a földi pokolra. Ennek az állításnak a valóságtartalmáról most Vona Gábor tudna a legtöbbet mesélni, mert a kormánypárti revolvermédia most már tényleg mindent bevet ellene. A habonyi össztüzet elnézve teljesen világos, hogy a miniszterelnök képtelen túllépni azon a csalódásán, hogy már egy nyomorult kis alkotmánymódosítást sem képes keresztülvinni a Parlamenten.

Október 2-a óta már azok is tisztában vannak azzal, hogy Orbán Viktort nem lehet leváltani a szokásos demokratikus módszerekkel (értsd ezalatt: tisztességes választások), akik a végsőkig hittek a törvényesség mindenhatóságában Magyarországon. A miniszterelnök egy nyilvánvaló népszavazási kudarc után is úgy viselkedett, mint aki fényes győzelmet aratott, eszébe sem jutott levonni a konzekvenciákat (vagyis nem mondott le), sőt, újabb plakáthadjáratot indítva tovább üzengetett Brüsszelnek. A bajt csak tetézte, hogy a kudarcos népszavazást feledni hivatott alkotmánymódosítást sem tudta átvinni a Parlamenten a kormányzati többség, mert a Jobbik a letelepedési kötvények megszüntetéséhez kötötte a javaslat támogatását.

Orbán akkor tényleg besétált Vona Gábor csapdájába, mert először négyszemközt tárgyalt a Jobbik elnökével, így felértékelte az ellenzéki pártvezért, majd olyan ultimátumot kapott tőle, amelynek nem volt hajlandó alávetni magát. (Értsd ezalatt: nem vezettette ki a letelepedési kötvényeket a piacról.) Vona megítélést az is súlyosbította kormányzati körökben, hogy Orbán szerint Simicska Lajos áll a Jobbik mögött, az a volt harcostárs, aki a nevezetes „G nap” óta rengeteg borsot tört a miniszterelnök orra alá.

"De miért jó az Orbánnak, ha azáltal, hogy ráküldi saját papagájkommandóját Vonára, elismeri a jobbikos pártelnök fontosságát?"...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.