2016. december 17., szombat

ORBÁN VIKTOR FEJÉBŐL PATTANT KI AZ ÖTLET, HOGY LEGYEN 197 LŐTÉR MAGYARORSZÁGON, AHOL BÁRKI KEDVÉRE LÖVÖLDÖZHET

444.HU
Szerző: anarki
2016.12.16.



Ha valami úgy hiányzik ennek az országnak, mint egy falat kenyér, az 197 darab lőtér, ahol bárki kedvére lövöldözhet.

A valós, és lássuk be, teljesen jogos lövöldözési igény kielégítésére némi meglepetésre maga a magyar kormány vállalkozott: Lázár János miniszterelnök-miniszter szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány országos lőtérfejlesztési programot indít, amelynek keretében a következő három évben 197 lőteret hoz létre Magyarországon, összesen 27 milliárd forintból, vagyis egy lőtérre átlagosan 137 millió forintnyi közpénz jut.

A félreértés elkerülése végett: nem katonai lőterekről van szó, hanem olyan létesítményekről, ahová bárki bemehet lövöldözni, és amelyekből egyébként már most is van néhány tucatnyi az országban.

A Shooting Press néhány éve összesen 25 magyarországi lőteret sorolt fel a sarlóspusztai koronglőtértől a Waffenorg Kiképzési és Oktatási Bt. Kab-hegyi lőteréig.

Ezek a létesítmények a leggyakrabban sportegyesületként, esetleg „kiképzési központként” üzemelnek, és óránként néhány ezer-tízezer forintért, illetve 60-80 ezer forintos éves bérlet fejében biztosítanak önfeledt lövöldözési lehetőséget a legváltozatosabb fegyverekkel, amelyek között van forgótáras és automata pisztoly, sörétes puska és számszeríj is, nem beszélve az olyan, a lehető leghatékonyabb emberirtásra kifejlesztett assault weaponökről, mint az amerikai M16-os vagy a szovjet-orosz AK-47-es.

A lőterek weboldalai szinte egytől egyig felhívják a figyelmet arra, hogy szigorúan szakmai érdeklődők érdeklődésére tartanak számot, és aki nem szakmai érdeklődő, az be se lépjen az oldalukra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.