2016. december 11., vasárnap

OROSZ HALADÓ

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.12.11.


...Hihetetlen látni, ahogy az oroszok az utolsó pillanatokban, jobbára titkosszolgálati eszközökkel visszajöttek a meccsbe, mielőtt az alacsony olajárak és az embargó letérdeltette volna Oroszországot és vele – talán – Putyin rendszerét is. 
 
 
 
  1. Szélsőjobb- és baloldali, valamint populista pártok vezetőinek korrumpálásával Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Görögországban, Olaszországban (és Magyarországon) eredményesen beleavatkoztak demokratikus politikai rendszerekbe, eltérítették az Európai Unió migránsokkal kapcsolatos agendáját, hozzásegítették a brexit-pártiakat a Leave győzelméhez.
  2. Nyakig benne voltak a tavaly nyári balkáni menekültáradat kirobbanásában és a szíriai beavatkozással tudatosan ássák alá az európát sújtó menekültválság rendezését. Fun fact, hogy vélhetően Orbánnak is ők adták a tippet a közelgő migránsáradatról, amit ő a tavaly év nyári xenofób plakátkampánnyal váltott politikai nyereségre.
  3. Asszad közvetlen katonai támogatásával (és várható sikerével) tartósítani tudják a káoszt a térségben, ami a jövőben is ideális környezet lesz az európát fenyegető iszlamista terrorizmus utánpótlásának.
  4. Nagyon úgy tűnik, hogy átállították a térség legerősebb államát, Törökországot azzal, hogy lényeges titkosszolgálati információkat osztottak meg Erdogannal a július puccs előtt. Törökország egy hónappal a puccskísérlet előtt rendezte bocsánatkéréssel a viszonyát Oroszországgal a tavaly novemberben lelőtt orosz vadászgép ügyében. Erdogan már nem annyira akar EU-tag lenni és a Törökországban tartózkodó milliós menekülteket már nem politikai hanem csak gazdasági zsarolásra használja.
  5. És végül a legnagyobb siker: nagyon úgy tűnik, hogy vettek maguknak egy amerikai elnököt. Meghekkelték a demokraták levelezőszervereit, az infókat átadták Ansange-nak és vélhetően a Trumpot győzelemhez segítő álhír-cunamiban is benne volt a kezük. 
Nagyot fordítottak az álláson, most Amerikának és Európának kell kapaszkodnia, hogy partiban maradjanak Oroszország világpolitikai játszmájában, úgy hogy a főhatalom kezd kicsúszni az atlantista politika kezéből. Fogadják nem túl őszinte gratulációmat. Valamint a Kreml magyarországi, európai és amerikai ügynökei és hasznos hülyéi is.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.