2017. január 28., szombat

A LEGJOBB VÉDEKEZÉS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.01.28.



Mint tudott, eleink hajdan sajátos harcmodorral győzték le ellenségeiket.
Adott jelre vad menekülésbe kezdtek, majd egy másik jelre hirtelen hátrafordultak lovaikon, és nyílzáport zúdítottak ellenfeleikre, aztán a többit már elvégezték a keselyűk meg a sakálok.
Mint tudjuk, a baloldali politikusok nagy tisztelői a múltnak, lévén a jövőről túl sok és világos mondandóra ezidáig még nem tettek szert, ezért hát tanulmányozták ezt a taktikát.
Sajnos, az ősi rovásirásból, - miután a botok, melyek anno a papírt helyettesítették részben elkorhadtak - csak az első fázist tudták megfejteni, mégis, úgy döntöttek, hogy addig is, míg a taktika második részét is rekonstruálni tudják, alkalmazni fogják az első részt és bíznak a régészet viharos fejlődésében.
Úgy gondolkodtak, mint a felelőtlen liba: tojok egy tojást, aztán vagy griff kel ki belőle, vagy tojásrántottaként végzi, ahogy a karmája diktálja.
Az csak a baj, hogy a liba püspökfalatja környékén már ezer szakács várta az alapanyagot, viszont egyetlen grifftenyésztő sem állt ott a keltetőgépével...
Ezért hát a baloldal úgy tíz éve taktikai menekülésben van, és csak azért nem nevezzük ezt stratégiának, merthogy a baloldalnak ilyenje nincs, sőt, már identitása sincs nagyon...

Azért jutott ez eszembe, mert az olimpiával kapcsolatos népszavazás kapcsán a Demokratikus Koalíció ismétcsak nyakába szedte a lábát és visszavonulót fújt.
A párt, mely valóban az orbánizmus elleni harc talán egyetlen, de mindenképpen legkövetkezetesebb zászlóvivője, internetes szavazást indított az olimpia rendezésével kapcsolatban, és ugyanazokat a kérdéseket tette fel, melyeket feltettek a fővárosi helyi népszavazás kezdeményezői is.
A különbség annyi volt, hogy a kérdésekre a vidékiek is válaszolhattak, ami egyébként teljesen logikus is, hiszen őket is vastagon érintő kérdésekről van szó.
Aztán valami olyasmi történt, amire nemigen lehetett volna józan ésszel számítani, nevezetesen, hogy ezt az internetes szavazást támadni kezdték különféle, Nagyurunk kegyéből létező pártok és okosok, továbbá ismeretlen kommentelők, mondván, hogy a választó hülye, és úgy hiszi, ha interneten szavazott, akkor az aláírásgyüjtő íveken nem kell ezt megtennie.
Nagyon nem szép dolog ennyire lebecsülni azt a szavazót, aki mellesleg számítógépet használ és csatlakozásával talán azt is bizonyítja, hogy olvasni is tud, de az eredmény magáért beszél: a DK viharos gyorsasággal leállította internetes szavazását.
Pedig egy tisztességes és erős "nem" ezen a szavazáson erősen támogatta volna a Momentum Mozgalom kezdeményezését.
Nem volt szükség rá, pontosabban nem volt szükség Gyurcsányra és pártjára, és természetesen már támadják Kunhalmi Ágnest is, merthogy volt idő, amikor még tetszett neki az Olimpia.
Egyébként a Momentum is egy olyan szűznemzéssel létrejött mozgalom, mint a hajdani Milla volt, epedve várom, hogy csalódás érjen és más célokat szolgáljon, mint neves elődje...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.