2017. január 10., kedd

EGY SZAKÉRTŐ SZERINT AZ OLIGARCHÁK TÖMÉSÉT SZOLGÁLJA A MAGYAR ADÓRENDSZER

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.09.


Hiába vetettek be mindent, egyelőre nem szerezték meg a Fidesz-közeli befektetők a Zsolnay-gyárat; Ghaith Pharaon abból élt, hogy politikai vezetők bizalmába férkőzött; lehallgatási botrány a Jobbikban.
Ezekről ne maradj le!
Fidesz-közeli “befektetők” állami segítséggel csavarnák ki a svájci tulajdonos kezéből a Zsolnayt (Átlátszó)Ghaith Pharaonnak évtizedekig az volt a munkája, hogy politikai vezetők bizalmába férkőzzön (444)Lehallgatást akart a lehallgatott polgármester is (Index)
Ha van 3 perced:
Fidesz-közeli “befektetők” állami segítséggel csavarnák ki a svájci tulajdonos kezéből a ZsolnaytHiába hozta létre a pécsi önkormányzat a Ledina Kft.-t 120, korábbi Zsolnay-gyár dolgozóval, és az MFB hiába adta el a Zsolnay banki tartozását a Fidesz-közeli WHB-nak, felszámolással sem tudták megszerezni a gyárat, mert Bachar Najari szír-svájci befektető kifizette a közel 400 milliós követelést. A város vesztésre áll a saját maga által indított háborúban, Najariék pedig furcsa ajánlatokat kapnak kormányközeli üzletemberektől. (Átlátszó)
Ghaith Pharaonnak évtizedekig az volt a munkája, hogy politikai vezetők bizalmába férkőzzönNéhány napja meghalt Ghaith Pharaon szaúdi üzletember, akinek kapcsolati hálója az egész világra kiterjedt, a hetvenes évek óta politikai vezetőkkel, filmsztárokkal, gazdag mágnásokkal és újságírókkal barátkozott. Az Interpol és az FBI által körözött Pharaon Magyarországon két év alatt került közel a miniszterelnök családjához. (444)
Lehallgatást akart a lehallgatott polgármester isJaniczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere 2016 szilveszterén jelentette be, hogy lehallgatták az irodájában. Most azonban lehet, hogy visszaüt a válságkommunikációs stratégia, ugyanis Janiczakot is feljelentették, mert diktafont helyezett el egy másik jobbikos irodájában. A rendőrség nyomoz. Közben a jelek szerint feltörték Mirkóczki Ádám jobbikos parlamenti képviselő irodáját a Képviselői Irodaházban, a titkosszolgálat vizsgálódik.. (Index444)
Az oligarchák tömését szolgálja a magyar adórendszerDeák Dániel, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi és összehasonlító adójoggal foglalkozó tanára szerint az adórendszer és az Országgyűlésen decemberben egy nap alatt átvert adóamnesztia is a kormányhoz közeli oligarchákat segíti. A közteherviselés gyakorlatának oligarchizálása 2010-ben kezdődött. (HVG)
Ha van még két perced:
Egyáltalán nem lehet biztosra venni, hogy sikerül az RMDSZ volt ügyvezető elnökének átnyergelni a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségébe. (Átlátszó Erdély)
Korrupció vádjával letartóztatta az FBI Oliver Schmidtet, a Volkswagen egyik vezetőségi tagját. (Reuters)
Nem veszi fel egy ideig a fizetését egy ausztrál miniszter, miután kiderült, hogy közpénzen utazgatott magáncélból. (MNO)
Jelentős tartozásokat felhalmozó vállalkozóval hirdeti a kormány az erősődő Magyarországot. (444)
Az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzését vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság jelentésében aggályosnak és jogszerűtlennek tartja a beszerzés egyes eljárásait. (MNO)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.