2017. január 23., hétfő

KI A SZÉLSŐSÉGESEBB: ORBÁN VAGY TORGYÁN?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.01.22.

A kérdés költői, ennek ellenére jogos, mert a most elhunyt Torgyán József maradt meg az emlékezetben úgy, mint szélsőségre hajló politikus, nagy demagóg, és Orbán volt vele szemben a mérsékelt, szalonképes, nem szélsőséges jobbközép.

Nos, ez a helyzet alaposan megváltozott. A szélsőségesség elsősorban nem verbális durvaságot jelent, hanem korlátnélküliséget. Amikor valaki átlép bizonyos határokat, amely határokat nem lehet átlépni. Ez megtörténhet durva szavak használata nélkül is, de verbálisan is. A politikai korrektség például itt húzza meg a határokat.

Orbán Viktor, aki valaha liberális politikus volt, aki tiszteletben tartotta az alkotmányos korlátokat, a jogállam határait, az emberi jogokat, a politikai korrektséget, ma már nyíltan tagadja és elutasítja ezeket. Nem beszél "álliberális férgekről", mint Torgyán, de felszámolta a liberális demokráciát. Ez utóbbi a rosszabb. Szalonképessé tette azt a szörnyűséget, amelyet Torgyán megtartott és lokalizált a pártján belül.

Orbán nem használ erős kifejezéseket, de ugyanolyan demagóg hordószónok, mint Torgyán József volt, ma már nagyobb, a műparaszt stílusával, ahogy a kocsma közönségéhez beszél, s egész Magyarországot a fehérvéri huszároknak nézi. Egy hazudozó, aki kisebbségek, menekültek, civilek ellen uszít, gyűlöletet kelt, egész szabadságharca a liberális zsidó világ-összeesküvés ellen zajlik. Orbánhoz képest Torgyán egy demokrata volt, aki sok szörnyűséget mondott a parlamentben, de soha nem akarta felszámolni azt.

Orbán ezzel szemben megszüntette a parlamentáris demokráciát. A választási rendszerrel elcsalta a parlamentarizmust is, mert a parlamentet felszámolta, a lényegétől megfosztotta, a kontroll szerepét kiiktatta. Egy díszletnek használt álparlamentet tart fenn, a kollaboráns áruló ellenzékkel, amely ehhez asszisztál. Orbán puccsot követett el, amire Torgyán soha nem lett volna képes, ameddig ő soha nem ment volna el. Orbán megdöntötte az alkotmányos rendet, államellenes bűncselekményt követett el, élete végéig börtöben a helye és teljes vagyon elkobzás vár rá...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.