2017. január 12., csütörtök

TAVASZ ELŐTTI NAGYTAKARÍTÁS

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Avi Ben Giora
2017.01.12.



Miközben még javában dühöng a hideg, és a sok rászoruló segítése, a Parlament jól fűtött helyiségeiben élénk vita folyik arról, hogyan lehetne lapátra tenni a sok civil szervezetet, és kormánypárti szervezeteket tenni a helyükre. A rendszer amit most kívánnak majd törvényesíteni nem újkeletű. Annó meg a Barack Obama éra idején maga az USA is bírálta az ilyen próbálkozásokat. Azonban úgy tünik, hogy Donald Trump hatalomra kerülésével ebben is változások lesznek.

Oroszországban a rendszer már évek óta működik. Vlagyimir Putyin elrendelte, hogy minden olyan civil szervezetet vegyenek „górcső” alá, melyről bizonyítható, hogy külföldről kap támogatást. Pillanatok alatt összegyült egy lista és ezek alapján, elkezdődhetett egy kampány, a „tisztogatás” ami még a régi szovjet rendszerből lett átvéve. Minden olyan szervezet, amely valamilyen külföldi civil, vagy állami szervezettől kap támogatást, az ellenség. Eléggé jól bevált a módszer. Sorra záratta be az olyan civil szervezeteket amik egyfelől az antidemokratikus törvények ellen mentek, és a kormány legfőbb bírálói voltak. Akiket nem tudott eltünteni a porondról, illetve ellehetetleníteni mint számos politikust és újságírót, azokat a régi „recept” alapján likvidálta.

Jött a nagy fekete autó, és véletlen halálra gázolta a renitenseket. Úgy tünik, hogy a jelenlegi Orbán kormány is hasonlókra készül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.