2017. január 23., hétfő

TÉLI TAVASZ ÉS A KETTÉVÁGOTT KISMALAC

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Gyuri
2017.01.23.


Arra gondoltam, hosszabbítsuk meg egy nappal a hétvégét, és egy kicsit lazább témával kezdjük ezt a hetet. Spanyolországba látogatunk, és egy kicsit még visszanézünk az év végi – év eleji ünnepekre, méghozzá Gyuri segítségével, aki képes beszámolóban meséli el, milyen volt Madridban és környékén tölteni az ünnepeket.


„Úgy esett, hogy tavaly kétszer is el tudtam utazni Spanyolországba; a nyári szabadságom után az év végi maradékot is ott töltöttem.

Nem vet fel a pénz, de a (fapados) repülőjegy olcsó, a szállás ingyen van rokonoknál, és így legalább nem kellett egyedül töltenem az ünnepeket otthon, ráadásul két barátom is kijött néhány napra, így tényleg semmi mással össze nem hasonlítható évvéget sikerült összehoznom – és ha már így alakult, akkor szeretnék mesélni arról, milyen a karácsony és a szilveszter Spanyolországban, ahogy én láttam.

Mint sok nagyvárosban, Madridban is vannak karácsonyi kirakodóvásárok. A Mataderóban (régi vágóhíd, ma kulturális központ) is volt, ahol a kiállító országok felvonultatták a jellemző ételeiket és termékeiket is, esetleg nyelvtanfolyamot kínáltak, mint pl. az amerikai bódéban egy kaliforniai hölgy, aki egyébként hosszú évek óta Madridban él...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.