2017. január 23., hétfő

VAGY MI, VAGY ŐK!

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.01.23.  


A forradalom és a társadalmi erőszak, mint az orbáni rezsim megdöntésének egyetlen útja, nem azt jelenti, hogy vérfürdőt kell rendezni.

Az Orbán Viktor nevével fémjelezett fasisztoid rendszer szétzúzása, majd egy liberális és demokratikus társadalmi-politikai rend felépítése a tényleges feladata a mindenkori Orbán-, Fidesz- és NER ellenes ellenzéknek. Semmi más. Nem a választási győzelem, mert arra esélyes nincs. A rendszer keretei között megvalósítani álmodott, rendszerváltó kísérlet nem lehet eredményes, mert a jelenlegi rendet pontosan azért hozták létre, hogy a demokratikus váltógazdaságot ne lehessen benne működtetni, más, mint a Fidesz hatalomra ne kerülhessen. Ebben a rendszerben nem is fog más hatalomra kerülni.

Aki valóban változást akar Magyarországon, annak tudomásul kell vennie, hogy a helyes sorrend: forradalom – rendszerváltás – demokratikus választások. Nem lehet a nagy ugrást, az elszakadást Orbántól a földre éréssel kezdeni. Előbb el kell rugaszkodni. Mégpedig nagyon erősen, mert a NER – éppen a magyar demokratikus ellenzék pipogyasága miatt – mára olyan erősen kiépült, annyira be van betonozva, hogy csak robbantással lehet bontani. Ezt a liberális széplelkeknek minél előbb tudomásul kell venniük. Már most is elkéstek, és ők a hibásak azért, hogy semmilyen más mód nem maradt, csak a társadalmi erőszak. Az elhanyagolt, üszkösödő lábat – van az a pillanat – már csak amputálni lehet. Nincs mód további gyógyszeres kezelésre, a páciens élete drasztikus beavatkozást követel.

A forradalom és a társadalmi erőszak, mint az orbáni rezsim megdöntésének egyetlen útja, nem azt jelenti, hogy vérfürdőt kell rendezni. Elég lenne a polgári ellenállás hagyományos eszközeihez nyúlni (tömegtüntetés, a rendszer, a parlament, a törvények bojkottja, polgári elégedetlenség, általános sztrájk, az uniós támogatások befagyasztásának követelése Brüsszeltől stb.) ahhoz, hogy a rendszer megmutassa valódi arcát és döntésre kényszerüljön: felvállalja-e a nyílt diktatúrát, vagy megmarad a látszat demokrácia keretei között. Az utóbbiban viszont az egyszerű polgári elégedetlenségi mozgalmakkal is meg lehet buktatni. Ha tovább lépnek, erőszakhoz nyúlnak, akkor mindenki számára világossá válik, hogy nem a világról másképpen gondolkodó, egyéni megoldásokat forszírozó, küldetéstudatos, enyves kezű, elmeháborodott, tehetségtelen tahók rendszerével, hanem véres kezű diktatúrával van dolgunk, amely magától soha nem fog összedőlni, és akkor úgy is kell velük bánni. Vagy ők, vagy mi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.