2017. február 7., kedd

ENNYIT AKARTAM MONDANI, LAJOS. NEKED IS BOLDOG G-NAPOT, MEG A MÁSIKNAK IS!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.06.


...Apropó háború, kesztyű és születésnap, bár Lajost állítólag nem érte váratlanul: a G-nap második évfordulója alkalmából kedves ajándékkal készültek őbölcsességének. Ja, nem, csak a véletlen egybeesések hozták így. A UPC nevű szolgáltató minden előzetes bejelentés/indoklás nélkül kivette az alapcsomagjából a Hír TV-t. A cég Facebook-oldalán az elégedetlen kommentelőknek adott válaszában írta meg, hogy egy korábbi számlalevélen tájékoztatták ügyfeleiket a változásról.

Sajtóinformációk szerint Lajos Hír TV-je úgy véli, a számukra kedvezőtlen hír okát nem kell a politikában keresni, az több más csatornát is érint, és az analóg technológia kivezetésével függ össze (igen, tudom, uniós előírás alapján szűnik meg az analóg sugárzás), a lépés nem jelent a UPC részéről szerződésszegést. Ezért nem bíróságon, hanem tárgyalásokon kívánják elérni, hogy a csatorna eljusson abba a 130 ezer háztartásba, amely most elbukja az adást.

Én nem tudom, mit szeretne elhinni és merre szeretné az okokat keresni Simicska Lajos, mennyire alszik jól, avagy mennyire nyugtalanok az ő álmai, a kommenteket olvasgatva a tisztelt felhasználók nem egészen értik a dolgot. Sőt, vannak olyanok, akik azt állítják: nem alapcsomagjuk van, a Digital Bronze, illetve Digital Gold csomagban mégsem elérhető a pálfordult kanális. A legközelebb fekvő kollégám is megerősítette az imént: Csak úgy mondom, nem csak az alapcsomagból vették ki a Hír TV-t, mert a miénk nem alap és nincs; és nem csak azt, a CNN-t is kivették.

Én sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom ezt dolgot, sőt még azt sem mondhatom – nem vagyok egy Lázár János -, hogy akinek alapcsomagja van, az magára vessen, mert annyit is ér. Azt persze mondhatnám, hogy no para, ameddig van M1….M897, Muzsika Tv, Izaura, Chilli, Kiwi, anyám kínja, addig mit sír a szánk? Meg legyen Russia Today magyar felirattal és akkor minden van. Azt is mondhatnám, hogy a fene megette azt az országot, ahol a Hír TV lett az egyik legminőségibb információszerzési, tájékozódási forrássá vált. Vicces lenne ez az egész, ha nem velünk történne.

Értem én, hogy 2017-ben már nem kell vagánykodni azzal, hogy valakinek alapcsomagra futja, de ez nem érv. Azoknak van ilyen csomagjuk minden valószínűség szerint, akik egyébként is a legnehezebben jutnak hozzá az információhoz, és ez itt a lényeg. Azt egészen biztosan kizárhatjuk a morfondírozási listánkról, hogy a főGeci vette meg a UPC-t, mert 750 ezer forintból nem lehet csak úgy ugrabugrálni.

A helyzet viszont az, hogy a Hír TV hoppon maradt nézőinek jelen állás szerint nem nagyon lehet beadni, hogy a UPC kormányfüggetlen üzletpolitikája, a gazdaságossági okok, no meg a megváltozott médiafogyasztási szokások miatt estek el a csatornától. Egyfelől egyáltalán nem díjazzák ugyanis, hogy köszönik a megértésüket, amit előzőleg nem is kértek. Másfelől megint nyilvánvalóvá válik, hogy a két geci háborúja közben félreérthetetlenül rányomja a bélyegét erre az országra.

Jelen esetben arról van szó – mert nekem ez jutott eszembe -, hogy miközben Simicska vagyona nem apadt számottevően, az ország gazdasági állapota viszont romlik, és egyre romlik. Az eltörölt létminimum országában az emberek jelentős része közpénzmédián él, mert egyszerűen nincs pénze mást megfizetni. Akiknek alapcsomagra futotta, azok most szintén elesnek egy már nem propaganda-csatornától. Mi a lényeg? Hogy a szabad sajtó még kevesebb emberhez jut el. Mert bár 2010-ben az volt a kormányzati ukáz, hogy be kell nyomni alapba a Hír TV-t, most meg már pont nem kell. Mert ez már nem érdeke a narancsmaffiának. (Igen, tudom, kivezetik az analóg sugárzást, attól még 130 ezer embernek nem lesz több pénze. Szerintem.)

Lehet, hogy a Hír TV-nél mindenki nyugodt, Lajos is nyugodt, de az a büdös nagy helyzet, komám, hogy jó lenne már egy reggel úgy ébredni, hogy előkapod a farzsebből azt a néhány aduászt, mielőtt a szobatársad beszántja az országot. Ezúttal is neki áll a zászló, ha jól látom. Ami persze téged hidegen hagy, de ha már akkora nagy volt a pofád két évvel ezelőtt, ideje volna törleszteni valamit azok felé, akiket közös erővel kizsigereltetek. Ennyit akartam mondani, Lajos. Neked is boldog G-napot, meg a másiknak is! Soha nem fogom megérteni, mit vétettünk, hogy ti szakadtatok a nyakunkba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.