2017. február 6., hétfő

"MAGYARORSZÁG A FALTÖRŐ KOS A SZANKCIÓK ELLEN" - ÍRJÁK AZ OROSZ ÁLLAMI MÉDIÁBAN

444.HU
Szerző: plankog
2017.02.06.


„Oroszország arra készül, hogy faltörő kosnak használja Magyarországot a szankciók ellen”. Ez a címe az orosz állami Sputnik News cikkének, ami a múlt heti Orbán-Putyin-találkozót értékeli.

A cikkben idézik Gevorg Mirzajan politikai elemzőt, aki szerint Orbán és Putyin között már többször szóba került az Oroszország elleni szankciók feloldása, a budapesti találkozón pedig beszélhettek is arról, ezt konkrétan hogyan fogják elérni.

Mirzajan szerint a szankciók a magyar-orosz viszony legfontosabb témája. „Azt gondolnánk, egy ilyen fontos téma megvitatásához az EU névleges fővárosába, Brüsszelbe, vagy tényleges fővárosába, Berlinbe kell utazni. Mit tehet a kis Magyarország? Aztán kiderül, igenis sokat tehetnek” - mondja a Sputnik által idézett elemző.

Méghozzá azért, mert az EU-ban a konszenzust igénylő döntésekhez minden tagállam hozzájárulása szükséges, így akár Magyarország is döntő lehet - folytatódik a magyarázat.

A Sputnik cikke szerint ugyanakkor normális esetben olyan erős lenne a nyomás azokon, akik szembe akarnának menni az EU akaratával, hogy ezt inkább nem kockáztatnák meg. Magyarország a magyarázat szerint eddig ezért nem vétózta meg a szankciókat.

Azóta viszont változott a nemzetközi helyzet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.