2017. február 7., kedd

MÉSZÁROS LŐRINC A SZEGÉNY EMBER PETER FONDÁJA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.02.06.


Legközelebb a Mandinerbe szállhat be befektetőként Tombor András; mióta megszűntek a vagyonosodási vizsgálatok, az állam is több milliárdnyi bevételtől esett el; szépen gyarapodott a felcsúti polgármester 2016-ban is.





Ezekről ne maradj le!


Fantomtulajdonosok Tombor András médiacégében (Átlátszó)

Forrnak az indulatok a Naphegyre tervezett óriásház miatt (Index)

Megszűntek a vagyonosodási vizsgálatok (MNO)

Ha van 3 perced:


Fantomtulajdonosok Tombor András médiacégében
Beszállt a titokzatos luxemburgi befektető Mangusta Invest SA a Fidesz-közeli médiamacher Tombor András reklámcégébe, az Atmediába. A Mangusta egyik vezetőjét egy dél-afrikai-brit tényfeltáró csoport nagyszabású orosz-angolai államadósság-lebontási bizniszben emlegeti, a másikról pedig a lengyel sajtó írta, hogy strómanolt egy Donald Tusk-közeli médiaüzletet. Most a kormánybarát “polgári underground” hazai szócsövének számító Mandiner megvásárlásáról tárgyalnak. (Átlátszó)

Forrnak az indulatok a Naphegyre tervezett óriásház miatt
88 lakásos társasházat készülnek építeni a Naphegyre, azonban az ottlakók félnek, hogy a beruházás miatt a környék többi házában kár keletkezik, például megcsúsznak az épületek. A beruházás projektmenedzsere az Xpansion Kft., amelynek egyik tulajdonosa, Mervó József egykor a pátyi golffalut és a sávolyi motorpályát megépíteni tervező Grupo Milton vezérigazgatója volt. (Index)

Megszűntek a vagyonosodási vizsgálatok
Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert a kormánypárti politikusoknak vélhetően elegük lett abból, hogy az ellenzék politikai bunkónak használja az eljárást. Ezzel azonban több milliárd forint bevételtől is megfosztották az államot, 2015-ben 900 esetben volt indokolt a vizsgálat, ez 19,5 milliárd forintos bevételt jelentett. (MNO)

Dől az agrártámogatás az agrárállamtitkár cégéhez
Több mint 75 millió forintos uniós agrártámogatást kapott tavaly a vagyonbevallása szerint Czerván György, a Földművelési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára kisebbségi tulajdonában lévő cég és szövetkezet. Az államtitkár tulajdonában ezen kívül még van szántó és erdő, valamint egy BMW X3-as. (Átlátszó)

Ha van még két perced:


Leisztinger Tamás, állami bank, offshore cég: új elemekkel bővül a Köki Terminál eladásának története. (HVG)

Szelíd motoros Felcsútról:
Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata szerint tavaly 14 ingatlan mellett egy Harley Davidsont is vett. (Index)

Hiába vonta vissza a politikusbűnözést egy értékhatárig legalizáló törvényjavaslatot,
Romániában a hétvégén is több százezren tüntettek. (444)

Családi siker: a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló cég építheti a bicskei járási hivatal új épületét. (Átlátszó)

Hatályon kívül helyezték a vörösiszapper vádlottjait felmentő ítéletet, ezért újra kell kezdeni az eljárást. (HVG)

Kettészakadt az ország, Budapesten az egy főre jutó vagyon a háromszorosa a legszegényebb régióban, az Észak-Alföldön jellemző átlagos összegnek. (24.hu)

Magyarország GDP-jének 8 százalékát is elvihetné az olimpia, a két másik, rendezésért versenyző ország esetében ez az összeg 1 százalék sincs. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.