2017. február 11., szombat

TE INKÁBB NE MENJÉL EL DOLGOZNI...

444.HU - FEMINFO BLOG
Szerző: Feminfo
2017.02.11.


Lenne kölcsön egy ezresed? Mert hát kiváltanám Pannim receptjét, de Csabi nem hagyott rá pénzt. Nem. Tudod, hogy nincs kártyám. Csabi szerint nem éri meg, ott a kártyadíj, elég egyet fizetni és ő úgyis mindig ad eleget a hónapra. Jobb is, így, mikor még volt folyton összeszorult a gyomrom, hogy mikor meglátja az sms-t dühös lesz minek költöttem. Szerinte buta vagyok hozzá. Persze, hogy emlékszem, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán diplomáztam, de akkor is. Meg kijövök így is. Hát igen, szüleimtől karácsonyra. Rég kellett már egy kabát. Csabinak munkába kell, persze, hogy megvette, ott azért nem számított az ár. Nem, én nem megyek vissza. Igen, hívtak, de Csabi szerint sokkal értékesebb, ha itthon vagyok. Amúgy is a közös számlára menne az a pénz is, arra ami az ő nevén van. Ahhoz meg mondtam: se kártyám, se netbankom. Na, a recept. Most megcsúsztam, nem tudhattam, hogy Panni lebetegszik. Nem, dehogy, figyelj, nekem így jó, hát nem is vagyok kiszolgáltatott. Most szombaton nem tudunk menni. De igen, ő sítúrán lesz, mi majd találkozzunk, ha újra lesz miből kicsit tankolnom. A tanfolyam? Nem azt lemondtam, felesleges pénzkidobás. Nem köszönöm, csak a receptre, de Csabinak ne szólj, dühös lenne

Figyelmes, először csak átvállalja a számlák ügyintézését, aztán egy nap már minden pénzügy felett csak ő rendelkezik

Ha egy kapcsolatban az egyik fél sakkban tartja a másikat, ha a pénzt arra használja, hogy ellenőrizze, kontrollálja, ha az anyagiak megvonásával fenyegeti az pénzügyi bántalmazás. Ez önmagában is a családon belüli erőszak egy formája. Talán még rejtettebb, mint a bántalmazás más megnyilvánulásai, és gyakran kísérője is azoknak.

A pénzügyi visszaélés komoly, és valószínűleg elég mindennapos ügy. Nem csak azért, mert ha nem kísérője, akkor is gyakran az első jele, vagy előfutára az érzelmi és fizikai bántalmazásnak. Manipuláció, ami az anyagiakon keresztül rombolja le a másik fél függetlenségét.

Viszont totál szürke zóna.
Hogy egy pár hogy intézi pénzügyeit, ki és mit fizet, ki vesz fel hitelt, ki mennyit keres és azt hogyan osztják be, ideális esetben alapos megbeszélés tárgya, konszenzuson alapul és a végeredmény, hogy bárhogy döntenek is, de egyik fél sem szorul háttérbe, vagy kényszerül feladni önállóságát.

Amikor viszont nem ez a helyzet, az nagy baj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.