2017. február 9., csütörtök

TIBORCZ ÉS MÉSZÁROS KÖZELBEN KÉT KESZTHELYI MŰEMLÉK-SZÁLLÓ

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.02.09.


Tiborcz István „első vő” érdekeltségébe sorolt pesti Mahart-székházba bejegyzett cég vette meg a keszthelyi műemlék-szállót, a Hullámot. Ez a friss hír. A testvérépület Balaton hotelnek pedig a tulajdonosa került közel az utóbbi időben Mészáros Lőrinchez.

Keszthelyi idegenforgalmi csemegék felvásárlása az Orbán-Tiborcz-család kedves karácsonyi előkészületének tűnik.

Két éve adtunk róla hírt, hogy 2014 karácsonyán az északi-parti város kikötője került Orbán Ráhel férjének érdekeltségébe némi önkormányzati hátszéllel:

Orbán veje és üzlettársai vitorláskikötőt vettek karácsonyra Keszthelyen

Hogyan szerezték meg pályáztatás és verseny nélkül Tiborczék a keszthelyi kikötőt? Mutatjuk a trükköt.

Tiborcz azóta kiszállt az üzletből. Került azonban más.

A monarchia-korabeli, a parti sétány közelében fekvő Hullám Szállót a város nevezetességei között emlegeti a West-Balaton portál. A honlap szerint lakossági összefogás mentette meg a hetvenes évekre lepukkant épületet a bezárástól. A szállót 2004-ben felújították. A tulajdonos egészen tavaly december közepéig – egyik vállalata révén – a Danubius-csoport volt. Ez az az brit-izraeli érdekeltségű idegenforgalmi társaság, amelyik annak idején átvette Pintér Sándor belügyminiszter biztonsági cégét, a Preventiv-Security-t.

A Hullám Szálló épületét 2016. december 14-én vette meg a tavaly nyár végén alakult Pannon Tessera Hospitalis Zrt. Erről a cégről a Heti Válasz írt a Budapest belvárosában lévő Mahart-székház felvásárlása kapcsán. A cikksorozatból kiderült: az értékes ingatlantömb Tiborcz Istvánhoz, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt vezető Szivek Norberthez kötődő cégcsoporthoz került. Az oligarchák ötcsillagos szállodát terveznek szerzeményükből kialakítani, az állami Eximbank 15 milliárdos hitellel tolta meg a beruházást.

A frissen megszerzett Mahart-székházban működik a régi szállodaipari szakemberként ismert Somlyai Zoltán László érdekeltségében álló Pannon Tessera Hospitalis is. A cég jogásza Hamar Endre, Tiborcz volt cégtársa és ügyvédje...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.