2017. február 27., hétfő

"TUDOM, HOGY NEM SOK, DE NEKEM EZT IS KI KELL GAZDÁLKODNI"

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.02.27.

Ez most egy családi cikk lesz. Vagy baráti, szinte mindegy. Szép nagy baráti család alakult ki alig több, mint egy év alatt. Néha nem árt végignézni, honnan indultunk, hol tartunk most és hová igyekszünk. Az sem baj, ha megismétlünk olyasmiket, amiket már elmondtunk, hiszen mindig vannak új csatlakozók és olyanok is, akik valamiért lemaradtak ezekről a beszámolókról.

Nem titkolt célunk valami módon összekötni – ha csak hajszálvékony kötelékkel is, ha csak a magunk lehetőségei szerint is – a határon innent és a határon túlt. Tesszük ezt azért, mert már a Szalonna is úgy jött létre, hogy van benne egy kis erdélyi, egy kis magyarországi, egy kis tengerentúli. Testközelből tapasztalhattuk meg – főleg nekem volt ez újdonság – milyen erdélyi magyarként szőröstalpú oláhnak, büdösrománnak lenni abban a pillanatban, amint nem az aktuális kormányt éltetjük. Márpedig nem éltetjük, éltetik ők magukat éppen eleget. Bár csak egy véleményportál vagyunk – az újságíráshoz rengeteg pénz kell, a mi lehetőségeink egy heti működést sem fedeznének – igyekszünk ahhoz tartani magunkat, amit elvárunk (elvárnánk) egy újságtól, hírportáltól. Nem hazudunk, senki és semmi érdekében, vagy érdekei ellenében sem. Nem állunk be sem az aktuális hatalom, sem az ellenzék, sem más érdekcsoport szolgálatába.

Kritizálunk, mert úgy hisszük, szükség van rá. Bárki kerül hatalomra, bármilyen kormány vezeti az országot, a hazugságokról, visszaélésekről, a korrupció minden formájáról, az ország érdekei ellen való döntésekről és cselekedetekről beszélni kell. Mindig. Van éppen elég jól fizetett, önmagát sajtónak nevező propagandaoldal, amely elzengi a dicsérő szavakat, élteti a hatalom birtokosait, támadja az ellenzék minden megnyilatkozását, szolgálja az aktuális kormányt. A kormányok változnak, a politikai berendezkedés is változhat, de ezek a nevek és arcok maradnak. Csak a véleményük módosul attól függően, éppen miben éri meg hinniük..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.