2017. március 13., hétfő

ÁDER FOLYTATJA A SAJÁT HAGYOMÁNYAIT. IGYEKSZIK ÉSZREVÉTLEN MARADNI, AZ ÁRNYÉKBAN SUNNYOGNI ÉS MEGÚSZNI MINDENT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.03.13.


Kövér László atyaian kedves arcának látványával indul a teljesen demokratikus, teljesen korrekt, pártatlan, abszolút kétesélyes szavazás, a köztársasági elnök megválasztása. Igen, viccelek, ilyen fergeteges humorom van hétfő délelőtt.

Majtényi Lászlónak volt képe vendégként meghívni Iványi Gábort, pedig pontosan tudhatta, hogy országunk vezetője és tulajdonosa nincsen jóban a Ráhel lányát megkeresztelő tiszteletessel, konkrétan nagyon szeretné a földbe taposni. Egy feketepont.

Majtényi – miután kultúrember – a beszédét köszönéssel indítja. „Üdvözlöm a parlamentből kitiltottakat is”. Kövér László bajusza ezen a ponton borzolódott össze és ki sem simult mindaddig, ameddig az ellenség el nem hagyta az emelvényt. Merthogy ellenség, mert az ellenzéki pártok jelölték, mert kritikus a kormánnyal szemben és mert sokkal intelligensebb, felkészültebb és ennek köszönhetően vitaképesebb is, mint bárki, akit a Fidesz elő tudna kotorni a pókhálós padlásról.

Majtényi nem csak – főleg nem – a parlamentből kitiltott újságírókat üdvözölte, hanem az egész országot. Mert mióta a Fidesz és külön Semjén Zsolt behurcolkodott családostul az ország házába, azóta ott senki más érdeke nem lehet fontos, senki más akarata nem érvényesülhet. Csak a Fidesz. A Fidesz pedig azonos Orbán Viktorral.

Az ellenzéki pártok (kivéve a Jobbikot) jelöltje arról beszélt, hogy megborult az egyensúly ebben az országban, amit helyre kell billenteni és vissza kell térni az alkotmányosság útjára. Beszélt Kishantosról, a trafikmutyiról, a földmutyiról, a sajtószabadság és a tanszabadság leMészárlásáról. Olyasmikről, amik mindenkit érintenek ebben az országban (még a fideszes híveket is), kivéve a parlamentben helyet foglaló képviselőket. Mert ott bizony a legalacsonyabb fizetési-kategóriában ücsörgő is megkapja azt a kiemelt fizetést, amiből vidáman tudja taníttatni a gyerekét olyan iskolában, ahol nem a kormány jelöli ki az utat, trafikok és földek jutottak elég sok képviselőnek, a devizahitelüket szerencsére időben tudták törleszteni és az ő szólásuk szabadsága korlátok nélküli. Legfeljebb a látványosan egymásnak ugró képviselők a büfében, vagy a folyosón paroláznak. Nem ügy.

Mindenki más és mindenki más érdeke kiszorult a parlamentből. „Korlátozni kell a hatalommal rendelkezőknek a hatalom nélküliek iránti, az férfiak nők iránti, az egészségesek egészségtelenekkel szembeni önzését” – mondta Majtényi. Pontosan ez az, ami nem áll érdekében senkinek azok között a falak között, a többiek, a kiszorultak meg senkit nem érdekelnek. Helyre kell állítani a köztársaságot – állítja Majtényi (én pedig bólogatok, mivel mást nem tehetek).

Ha harc, legyen harc! A másik jelölt – nyilván rettenetesen izgul, azért olyan morc az ábrázata – lép a mikrofonhoz. Kövér László bemutatja az érdeklődőknek az ismeretlen Áder Jánost, akit felvettek az egyetemre és van neki gyereke is, felesége is és bajusza is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.