2017. március 21., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: BOTKA GYŰLÖLETPÁRTOT CSINÁL AZ MSZP-BŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.21.


Botka László vérpopulista kampánya (Bokros Lajos pontos definíciója) és olcsó hazudozása nem csupán azért kártékony, mert hamis ígéretekkel tömi az emberek fejét és butítja őket, hanem azért is, mert egybemossa a gazdagokat és a bűnözőket. Az MSZP honlapján Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc testesíti meg a “gazdagokat”, a háttérben a gazda, a Mészáros-vagyon igazi tulajdonosa, Orbán látható.

Ez azt jelenti, hogy Botka kocsmai stílusban a bűnözéssel azonosítja azokat, akik gazdagok, pedig nemcsak bűnöző gazdagok vannak, akik lopással szerezték a pénzt, mint az Orbán-Mészáros páros. Másrészt, ha Botka Orbánékat, a tolvaj fideszeseket akarja megadóztatni és megfizettetni, akkor a bűnözőknek menlevelet ad. Bűnözőket nem megadóztatni kell, hanem bíróság elé állítani, s törvényesen elítélni. A lopott vagyont pedig az utolsó fillérig törvényes ítélettel elkobozni.

Botka, a nagyeszű, a hazug kampányával azt üzeni a választóinak, hogy Orbán nem bűnös, csak gazdag. Vagy fordítva: aki gazdag, az mind bűnöző. Egyik sem igaz. Ha Orbánnal és Mészárossal uszít az olyan gazdagok ellen, akik nem bűnözők, nem jobb a szélsőjobbnál, és ugyanazt teszi, amit a nácik. Ha bűn lesz gazdag lenni, akkor Magyarországot lehúzhatja a WC-n, mert befektetés, mobilizálható tőke, gazdag vállalkozók nélkül az ország gazdasága összeomlik. Ma szétosztja a gazdagok vagyonát, holnap nem marad senkinek semmi.

Az igazságos adópolitika minden normális párt programja, amihez nincs szükség gazdagok elleni gyűlöletkeltésre. Mert amit Botka csinál, az közönséges uszítás és gyűlöletkeltés azok ellen, akik vitték valamire, és nem bűnözéssel, hanem a tehetségükkel és a szorgalmukkal meggazdagodtak. Botka azt is mondja burkoltan, hogy minden gazdag bűnös, a gazdagság bűnös dolog, és jogos a gazdagokkal szembeni utálat és gyűlölet. Az irigységre épülő ócska populista propaganda szélsőjobboldali, náci pártok sajátossága, nem demokratikus baloldal jellemzője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.