2017. március 7., kedd

HÉDI

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2017.03.06.


...1949-ben a politika bezárta a Művész Színházat. Temessy Hédi soha többé sehol nem kapta meg azt a megbecsülést, ami megkülönböztetetten járt volna neki. Okos volt és arisztokratikus, mint Mensáros és Darvas. Dehát nő volt. Szép és bizonyos alakok számára megközelíthetetlen. Az ilyen félelmetes, mert az ócskalelkű bugrisok még jobban félnek tőle, mint általában a nőktől, pedig különben is ez a nőktől való félelem határozza meg az életüket.

Ennek az országnak az a legnagyobb tragédiája, hogy évszázadok óta mi alkalmazkodunk a politikusokhoz. Mert ennek az országnak a birka népe képtelen felfogni, hogy ennek pontosan fordítva kellene lennie.

4 megjegyzés:

  1. A Ballagás (film)

    A jelenben játszódó történet hősei érettségi előtt álló fiatalok. A szalagavató bálról a negyedik cések különbuliba menekülnek, majd együtt visszamennek az iskolába egy búcsúőrjöngésre, amelynek során tűz üt ki az osztályteremben. Az iskolai nyomozás stílusa miatt az emberi és személyiségi jogaikban többszörösen megsértett diákok tanítási óra közben, engedély nélkül elhagyják az iskolaépületet. Hatalmas ambícióval szervezkednek, hogy együtt megváltoztassák a világot. Amíg a ballagás csupán érzelmileg hat rájuk, az érettségi vizsga már egyéni érdekeiket felismerő individuumokat csinál belőlük.

    Fontosabb fesztiválok, díjak:
    Legjobb első film, XIII.Magyar Játékfilmszemle
    Stáblista:

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.