2017. március 28., kedd

ÍGY MOZOGNAK A NEMZETI TŐKÉSOSZTÁLY MAGÁNREPÜLŐGÉPEI

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.03.28.



Magyar lajstromjelű Beechjet kisrepülőgép tulajdonosa Tombor András titokzatos luxemburgi strómanjainak ottani cége. A gép magyar üzembentartója, a Fly-Coop szintén kötődik a Fideszhez, például ők helikoptereztették annak idején nyírségi lagziba Rogán Antalt. A HA-YFJ útjait egy ideje követjük az internetes járatfigyelőkön: a gép kvázi hetesbusz Brüsszelbe, illetve európai pénzügyi paradicsomokba, mint például Zürich vagy Luxembourg. A legkomolyabb magyar magángépet továbbra is az OTP üzemelteti, de egy oldschool alföldi olajos família is felbukkant a közlekedési hatóság lajstromnyilvántartásában.

Joelle Mamane és Marie-Laure Aflalo nevét nemrég említettük egy magyarországi médiafelvásárlás hátterét ismertető cikkünkben. A két luxemburgi befektető az igazgatója annak a Mangusta Invest SA-nak, amely beszállt Tombor András, volt miniszterelnökségi főtanácsadó vállalkozása mellé azt Atmedia reklámcégbe. Az Atmedia az Andy Vajna-féle TV2 egyik nagy beszállítója.

Az előzményekből fény derült Mamane-ék kalandos előéletére. Egyebek mellett arra, hogy mi köze az üzletasszonynak az angolai-orosz, dollármilliárdos összegű államadósság-botrányhoz, a francia politikai botrányhoz, az úgynevezett angolagate-hez, a korábbi lengyel kormány befolyása alatt álló médiabizniszekhez, illetve mit ügyködik újabban Mamane zsidó jótékony szervezetekben:

Fantomtulajdonosok Tombor András médiacégében: a Mandiner a következő befektetési célpont

A januártól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részeként működő egykori közlekedési hatóság honlapján még elérhető, 2016. decemberi állapotot tükröző repülőgéplajstrom-nyilvántartás adatai szerint Mamanééknek repülőgépük is van Magyarországon. A HA-YFJ lajstromjelű Beechjet 400-A hét utas szállítására alkalmas kisgép a luxembourgi Gekoq SA tulajdona.

A Gekoq igazgatói pedig Joelle Mamane, Marie-Laure Aflalo, illetve a magyar Rákosi Tamás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.