2017. március 15., szerda

KÓSA LAJOS A TISZTAVÍZ-FELELŐS AGGÓDIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY  BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.03.14.


...Mennyire igaza van Kósa Lajosnak, mint mindig. Össze kell hívni mind az öt pártot, már amennyiben a KDNP-t külön pártként tiszteljük. Szerintem mennek is lelkesen, mert a kormánypárt mindig korrektül viselkedett az ellenzékkel. Sőt, elegánsan. Csak olykor buzizik, sorosozik, tolvajozik, hazaárulózik. Tényleg, észre sem lehet venni. Most is milyen jól kezelik ezt a Juhász Péter fütyülés-ügyet. Éppen a hetvenkettedik kormánypárti sajtótájékoztatón estem keresztül ebben a témában. Bizonyára én emlékszem rosszul, hogy a Fidesz ellenzékben még hazafias kötelességének érezte a fütyülést, üvöltést, tojás-, paradicsom- és féltégla-hajigálást, kordonbontást. Azért az meglehetősen különös, hogy a Fidesz mindig azonos a nemzettel. Akár kormányon van, akár ellenzékben.

Na de civil szervezetek elszámoltatása. Nagyon helyes. Bár ezért szinte felesleges is ötpártilag bohóckodni és törvényt alkotni, ugyanis a civil szervezetek gazdálkodása nyilvános. Csak meg kell nézni a neten a támogatók listáját és a támogatási összegeket. Nem olyan nagyon bonyolult ez.

Az viszont igaz, hogy például a CÖF és hasonló civil szervezetek eléggé zűrzavarosan gazdálkodnak. Elég csak arra gondolni, hogy olyanokat is kiírtak támogatóként, akik még csak nem is hallottak róla, hogy támogatnák a remek alakulatot. Lehet ugyan, hogy ők nem kapnak külföldről pénzt, de ha teszem azt a közpénzből részesülnek, az bizony közügy.

Aztán persze nyilvánossá kell tenni azoknak a külföldi szervezeteknek a működését is, amelyeket a magyar kormány támogat, mégpedig a mi pénzünkből. Mert feltétlenül érdekes abban az esetben is, egyrészt, hogy mire költi a pénzünket a magyar kormány, másrészt hogy mi a célja ezeknek a – sokszor teljesen ismeretlen hátterű és működésű – szervezeteknek a támogatásával.

A polgárok fantáziáját is megmozgatta a dolog. Igaz ugyan, hogy a Fidesz Facebook-profilján szóltak hozzá a témához, de ide teszek pár nagyon is aktuális kérdést, hátha így eljut az illetékesekhez.

„Tudta? Több ezer offshore cég működik Magyarországon, ami nemzetbiztonsági kockázattal jár! Rántsuk le a leplet minden háttérben tevékenykedő, és az országnak nemzetbiztonsági kockázatot jelentő ismeretlenekről! Kik ők? Kik vannak a háttérben a letelepedési kötvények ügyében például? Javaslom az ötpárti egyeztetést! Legyen nyilvános minden háttércég!”

„Szerintem klassz ötlet! De akkor legyen egyeztetés a Magyarországról támogatott külföldi szervezetekről is!!! Ugyanis jó volna tudni, miért kell nekem foci akadémia a Vajdaságban, miért jó az nekem, ha ilyen olyan külföldi egyházi szervezetek milliárdos támogatást kapnak a mi adónkból, és milyen fidesz propagandát képviselő szervezetet támogat a kormány néhány szavazatért, a magyar adófizetők pénzén!?!? Mondjuk erről a témáról is lehetne nemzeti konzultáció….!!!!”

„Ez olyan , mint a politikus adó bevallása!Azt fogják feltárni amit akarnak!Amit meg elfelejtettek , mint az adó bevallásukat , azért meg bocsi… Vicc hogy ezzel akarnak megint valami mögé bújni , hogy a média jól megforgatja és kitekeri , addig nem kell foglalkozni a valódi dolgokkal ;)”

„Engem tudjátok mi zavar? Az, hogy leszarom a Norvégok mire költik a pénzüket! De azt baromira szeretném tudni, a kormány mire költi az én pénzemet!!! Mert nem vagyok benne biztos, hogy a keresztény ideológia megmentésére elherdált milliárdok nem volna jobb helye Magyarországon belül!!!!”

És végül egy igen elgondolkodtató hozzászólás:

„Egyetértek. Nálunk a tiszta közélet törvényes garanciái ki vannak iktatva, így itt a civilszervezeteknek különösen fontos szerepük van a közéleti nyilvánosság, és az átláthatóság fenntartásában. 
A nyilvános és tiszta közélet pedig alapvető feltétele a gazdasági fejlődésnek és az ország versenyképességének, ezáltal az életszínvonalunk alakulásának is. Tehát alapvető nemzeti érdek, hogy a társadalom ezeken a szervezeteken keresztül is szabadon gyakorolhassa az ellenőrzési jogát a mindenkori hatalom intézkedései felett . A gazdálkodásuk és a működésük pedig legyen egyformán nyilvános függetlenül a finanszírozásuk forrásától. Azt kellene megérteni a sok megtévesztett párthívőnek, hogy a civil szervezetek a magyar emberek érdekeiért küzdenek. Függetlenül azok politikai nézeteitől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.