2017. március 13., hétfő

NA KI A BÁB?

POLDI BÁCSI MEGMONDÓJA BLOG
Szerző: Poldi bá
2017.03.



...Új hang jelent meg a T. Házban. Igazat szólt és reményt adott, még akkor is, ha tudtuk, Majtényi László megválasztására semmi esély.

Közvetlen előzmény volt, hogy valami nevenincs fideszes propagandista egy-két napja kiált az újságírók elé, és olyasmit mondott, hogy Majtényi Lászlónak inkább a bábszínházban kellene indulnia valamilyen tisztségért. Humorosnak szánt megjegyzésével azt a kormányzati vádat mantrázta kreatívnak hitt módon, hogy Majtényi Soros-bérenc.

És eljött a nagy nap. A Fidesz, Kósa Lajos kegyéből az ellenjelölt is felszólalhatott a Házban. (Ezt az engedékenységet azóta Lajos valószínűleg megbánta.)

Majtényi úgy beszélt, mint egy polgár, akinek nincs veszíteni valója. Tény, kevés ilyen ember van ma az országban, de sokunk véleményét fogalmazta meg, Színes, elegáns, mégis gyilkos erővel ható odaszólásai mellett komoly érdemi mondanivalója volt. Felvázolta, miként kellene működnie ennek az országnak, "felhomályosította" talán a fideszeseket is, hogy miért veszélyes, ha a független intézmények helyett egyetlen ember kénye kedve szerint alakulnak a dolgok. Megmondta "előre", hogy ha megválasztanák, milyen legitim eszközökkel harcolna a korcs hatalom ellen (a megszólalás korlátlan lehetőségével és jogszabályok benyújtásának eszközével). Hozzátette, megválasztóinak fél óránál tovább nem lenne hálás, vagyis egyértelművé tette, ha az "övéi" kerülnének hatalomra, ugyanúgy őrködne az alkotmányosság felett, mint most.

A sajtószabadságról szóló törvény, új alkotmánybírósági törvény, szociális törvény felsőoktatási és közoktatási törvény és a korrupció megfékezéséről szóló törvény - ezek állnak legközelebb Majtényi László szívéhez...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.