2017. március 20., hétfő

ÖT KÉRDÉS, MIELŐTT AU PAIRNEK MENNÉL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Tamara
2017.03.20.


Sokan vannak, akiknek első külföldi tapasztalata az au pairséghez köthető, ami nem csoda, hiszen szakképzettség nélkül megoldható, ráadásul a szállás és az étkezés is biztosított. Persze lehet rémtörténeteket olvasni, de azért gyakoribb a pozitív tapasztalat – ez derül ki Tamara történetéből, aki óvodapedagógusi végzettséggel már több, mint egy éve él egy madridi andalúz (ennek még jelentősége lesz) családnál. 
Sztorija a Kultúrtapas segítségével jutott el ide.

„Az egész úgy kezdődött, hogy regisztráltam egy oldalra, ahol egyből kapcsolatba léptek velem a családok. Az elsők között jelentkezett egy nagyon szimpatikus família, akikkel felvettem a kapcsolatot és nagyon megtetszettek.

Rendkívül részletesen leírták, hogy miről lenne szó, először telefonon beszéltünk, aztán volt egy Skype-interjú. Körülbelül augusztus elején derült ki, hogy engem választottak, szeptemberben pedig már utaztam.

A család andalúz, ami szerintem elég árulkodó, hétvégéken például nagyon finomakat szoktak főzni. Azt nagyon szeretem, hogy a közös főzések általában sörözéssel kezdődnek, jön egy kis tapas, kirakjuk a sonkát, olívabogyót, ilyesmiket – ez az ebéd felvezetése.

Egy ilyen ebéd (pláne egy andalúz családdal) laza két óra, beszélgetéssel, sörözéssel – ezek nagyon jók szoktak lenni.
.."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.