2017. március 29., szerda

PONTOSAN ÍGY EGYEDÜL MARADNA ORBÁN IS A HÜLYE ÖTLETEIVEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.03.28.


...Mindent eleve elrendeltnek és változtathatatlannak fogadunk el, nem kérdezünk, nem vitatkozunk, nem kérjük ki magunknak. Márpedig ez sem nem jó, sem nem természetes. Akkor sem az, ha Orbánék mindent megtesznek azért, hogy őket soha ne is lehessen elszámoltatni, de még csak eszünkbe se juthasson, bele se láthassunk, hogy mire költik a pénzünket, milyen szerződéseket kötnek a mi bőrünkre, milyen döntéseket hoznak, amely döntések levét aztán majd mi fogjuk meginni. Nagy kortyokban, szó nélkül.

Csak egy apró történetet mondok el. Donald Trump, Orbán Viktor barátja, másodállásban az Amerikai Egyesült Államok elnöke azt találta ki, hogy megszünteti a legalacsonyabb keresetűek kedvezményes egészségbiztosítását, amit az Obama-kormány dolgozott ki. Végül egyedül maradt a remek ötletével, visszavonta a javaslatot. Ugyanis még a pártja sem támogatta. Mégpedig nem azért, mert szociálisan olyan nagyon érzékenyek lennének a képviselők, hanem azért, mert tömegével mentek az emberek a saját képviselőjük meghallgatásaira és leordították a fejét.

A képviselők pedig elég élesen átlátták, hogy az emberek felháborodása az ő bukásukhoz fog vezetni, ahogy azt is belátták, hogy Donald Trump egy darab ember (akkor is, ha jelenleg elnök), rájuk viszont tízezer, százezer kisember szavazott és tízezer, százezer kisember fogja ezt a szavazatot visszavonni, ha elfelejtik, kinek a szolgálatára esküdtek fel. Trump egyedül maradt a hülye ötletével.

Pontosan így egyedül maradna Orbán is a hülye ötleteivel, ha nem csak egy felbőszült hölgy venné a fáradságot, hogy besétáljon a hivatalba és kikérje magának, hanem mindenki más is. Tudom, hogy nem annyira egyszerű ezt megtenni, mint amennyire egyszerű leírni, de ha változtatni akarunk, érdemes elgondolkodni rajta. Mert ez aztán tényleg csak rajtunk múlik. Mindenkin. Egyesével. Amúgy demokráciának hívják a dolgot. Segítek. A démosz szó jelentése: nép. A kratien szó jelentése pedig: uralkodni. Tessék szépen összerakosgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.