2017. március 12., vasárnap

TANÁCSOK KANADÁBA VÁGYÓKNAK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Martee
2017.03.12.


Sokan vágynak Kanadába, nem csoda, hogy viszonylag gyakoriak a kérdések, ezért örültem meg Martee posztjának, ami ebben nyújt segítséget. Egészen pontosan Montreálról lesz szó, a pontosítás jelentőségére hamarosan fény derül. Emellett kiderül, hogy bizony Svédországban is trükköznek a boltok, végül Hollandiába látogatunk egy útfelújítás erejéig.

Miként például az Egyesült Államokról, úgy Kanadáról is nagyon nehéz egységes igazságokat megfogalmazni, hiszen az angol és a francia rész élesen elkülönül – és akkor ott van Montreal – írja az Élet Montreálban blog szerzője, Martee.


„Ennek a posztnak az adta az alapját, hogy az elmúlt 2 hónapban többen is megkerestek azzal a szándékkal, hogy Montreálba szeretnének költözni hosszabb-rövidebb időre. Mivel nehezen lehet bármiféle információt beszerezni az itteni életről, ezért nagyon örülnének, ha próbálnék nekik a felmerülő kérdéseikre választ adni.

Emlékszem, 3 évvel ezelőtt én is ugyanebben a cipőben jártam, gondoltam, lehet aktuális lenne egy olyan poszt, amiben összegyűjtöm ezeket a kérdéseket – és igyekszem a lehető legjobb tudásom szerint megválaszolni.

Szeretném hangsúlyozni, hogy én csak azokat a dolgokat tudom megosztani, elmesélni, amiket mi tapasztaltunk az elmúlt 2,5 év alatt…

Mivel Kanada francia részén található Montreal, talán a number 1 kérdés az, hogy:

1. Mennyire szükséges a francia nyelv ismerete a mindennapi életben való boldoguláshoz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.