2017. március 29., szerda

TÉNYLEG BEZÁRATNÁ A LEGJOBB MAGYARORSZÁGI EGYETEMET A FIDESZ, MERT SOROS?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.28.


Kedd este egy olyan törvénymódosítási javaslat jelent meg a Parlament honlapján, amely több pontban is megadná a lehetőséget a kormánynak, hogy bezárja a legelismertebb, legjobb képzést nyújtó magyarországi egyetemet, a CEU-t. Az ok egyszerű: az egyetemet Soros György alapította.
Az egyetem rektora, Michael Ignatieff a diákoknak és tanároknak kiküldött levelében, a tervezet megjelenése után azt írta, a “CEU a jelenlegi formájában nem működhet tovább felsőoktatási intézményként, ha elfogadják azt a törvényt, amit benyújtottak ma a magyar parlament elé”. Első olvasatra úgy tűnik, a törvénytervezet államközi egyezményhez kötné a külföldi, nem EU-s felsőoktatási intézmények működését, és ennek hiányában felfüggesztené azok működését. A rektor szerint “ez a törvény egyetlenegy intézmény ellen irányul. Diszkriminatív. Szíven szúr mindent, amit évtizedek óta csinálunk a CEU-n.”

Tehát van egy egyetem, ahol világszínvonalú képzést kaphatnak a magyar fiatalok - a CEU rendre remekel a nemzetközi rangsorolásokban, jóval felülmúlva a többi hazai egyetemet -, a legtöbb esetben átlagon felüli ösztöndíjjal, és van a Soros György elleni hadjárat. És Magyarország kormánya nem azt választja, hogy legyen világszínvonalú képzés a fiataloknak, hanem hogy lehessen Sorost ütni.

Értsük pontosan, a kormány inkább terrorizál egy külföldi finanszírozásból Magyarországon működő egyetemet, amely számos külföldi diákja révén az egész világra elviszi Magyarország és a magyar emberek jó hírnevét, és ahol minden évben több száz magyar diák kap olyan képzést, amellyel a világon bárhol megállhat a lábán. És mindezt puszta hatalmi érdekből..
.

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.