2017. március 14., kedd

TOTÁLIS BOSSZÚ: SIMICSKA LAJOS PLAKÁTBIRODALMÁT IS CÉLBA VEHETI A KORMÁNY

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.03.14.


Hiába mondja azt a kormány, az EU több konzultációs kérdésben is a magyar álláspontot képviseli; Mészáros Lőrinc tokaji borászatot vásárolt; hiába a felújítás, nem lesz lift a 3-as metró minden állomásán.





Ezekről ne maradj le!

Böngésszen az eddigi nemzeti konzultációk kiperelt eredményei között! (Átlátszó)

Agyzsibbasztó hülyeségekről szól a kormány új konzultációja (444)

Újabb harcot indít a kormány a plakátpiac ellen (MNO)

Ha van 3 perced:

Böngésszen az eddigi nemzeti konzultációk kiperelt eredményei között!
Amikor egy magánszemély két éve az összes nemzeti konzultáció eredményét kérte a kormánytól, akkor azzal utasította őt el a Miniszterelnökség, hogy az eredmények a konzultációkat követően elfogadott intézkedések, amiket mindenki megismerhetett. Az ügyből per lett, amit az Átlátszó jogászainak segítségével az adatkérő tavaly nyáron meg is nyert. Ezeket az adatsorokat tesszük most közzé az újabb konzultációs időszakra készülve, méltó módon. (Átlátszó)

Agyzsibbasztó hülyeségekről szól a kormány új konzultációja
Kósa Lajos szerint azért akarják kikérni a választók véleményét, mert fontos ügyekről vitatkozik az Európai Unióval Magyarország érdekében, és ehhez kell a megerősítés. Az Orbán Viktor által beígért öt téma közül három esetében azonban az EU nem megy szembe a magyar kormány akaratával, hiába állítják ennek ellenkezőjét. Egy esetben a konzultációt megelőzve a kormány már hozott törvényt, de az ránézésre sérti az EU és az ENSZ szabályait is. Az ötödik kérdés a civil szervezetek piszkálásáról szól. (444)

Újabb harcot indít a kormány a plakátpiac ellen
Még súlyosabban avatkozna be a közterületi reklámpiacba a Fidesz–KDNP az európai uniós illetékeseknek már megküldött „településkép-védelmi” kormányrendelettel, mint az azt megalapozó törvény – derült ki a Magyar Nemzet birtokába került tervezetből. A leendő jogszabály gyakorlatilag kiirtaná a Budapesten és Magyarország városaiban meglévő, jelentős részben a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. tulajdonában álló hirdetőoszlopokat, a politikai és gazdasági hirdetéseket pedig kizárná. (MNO)

Mészáros Lőrinc az úr a Dereszla borászatban, tokaji cégbirodalma is lett Felcsút urának 
Egyre több cégnél vállalja arccal/névvel a befektetést Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester most személyesen vette át annak a tokaji borászatnak a testvércégét, amelyet családi vállalkozása tavaly év végén szerzett meg. A felcsúti polgármesteré a Dereszla Sparkling, illetve közvetve a Henye Borászat is – ezzel csinos tokaji borászbirodalma termett. Közben a tőzsdén is volt mozgolódás, Mészáros egyik cége eladja a másik cégben tulajdonolt részvényeit. (Átlátszó, Index, 444)

Ha van még két perced:


Mégsem lesz mindenütt lift a 3-as metró állomásainál, mert van, ahol ez műszakilag kivitelezhetetlen; a felújítás egyébként 137,5 milliárd forintba kerül. (Magyar Nemzet)

“Családbarát ország”-program
– a kormány 6 milliárd forintos uniós fegyvert vet be a családokért vívott háborúban. (Átlátszó)

Sem védőfelszerelést, sem oltást nem kaptak
a hódmezővásárhelyi kórház dolgozói, ahova a kanyarójárvány irányítják át a betekegeket Makóról. (Délmagyar)

Áruházláncok: a parkolás után a házhoz szállítást is megadóztatná a kormány, évente 20 milliárd forint bevételt várnak ettől. (Index)

Nettó 450 millió forint keretösszegű szerződést köt reklámozásra a Magyar Nemzeti Bank, a győztes New Land Media rendszeres kormányzati beszállító. (Átlátszó)

Veszélyes hulladék szennyezi Józsefvárost: lezárt csatornafedelek, gyakori rosszullétek; az önkormányzat nem csinál semmit. (Magyar Narancs)

Vizes vb költségvetésének legutóbbi tételei: uszodafelújításra 3 milliárd, biztonsági szolgáltatásokra 1 milliárd, a nyitó és záróünnepségre 3,8 milliárd forint megy. (Átlátszó)

Megerőszakolják, megverik és kihasználják azokat a román nőket, akiket rabszolgaként dolgoztatnak szicíliai farmokon. (Guardian)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.