2017. március 20., hétfő

VÉGE A KÉPMUTATÁSNAK, VÉGRE ŐSZINTÉN GYILKOLJÁK EGYMÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.03.20.


Csak üdvözölni lehet, hogy az MSZP és a DK befejezte a képmutató mellébeszélést, mikor úgy tett, mintha egymásnak szövetségesei, ami még borzasztóbb, barátai lennének. Végre a képmutatásnak vége, befejezték a hazudozást, ez csak jó lehet. Még akkor is, ha egyik vagy másik kivégzi egymást.

Félreértés ne essék, nem Orbánnak szurkolunk, és nem azért örülünk a harcnak, mert azt szeretnénk, hogy ezzel Orbánnak könnyebb dolga legyen. Ez Orbán helyzetét nem érinti. Orbánnak a választási törvényben bebetonozott kétharmada van, amihez az ellenzéki pártoknak közük nincs. Ők a maradékon osztozhatnak, és vagy felosztják egymás között vagy megharcolnak érte.

Ez a nyílt harc kifejezetten használ a jövő szempontjából, Az eddigi képmutató ellenzéki mézes-mázaskodás, “összefogás” hazudozás, teljesen kompatibilis volt Orbán hazug rendszerével. Demokráciában a pártok őszintén és nyíltan vitáznak, elmondják egymás programjáról a véleményüket. Az Orbán-rendszer ugyan nem demokrácia, de magukat demokratának nevező pártok viselkedhetnek demokrataként. Ez az első normális megnyilvánulásuk és életjelük 2010 óta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.