2017. március 14., kedd

VÉGIG TUDTA, HOGY VESZÍTENI FOG, MÉGIS VÉGIGCSINÁLTA - MAJTÉNYI SZEMSZÖGÉBŐL AZ ELNÖKVÁLASZTÁS

B1 BLOGCSALÁD 
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.03.14.


Írhatnánk arról, hogy micsoda hősies kiállás volt Majtényi László részéről, hogy végigcsinálta az egész tragikomédiát a köztársasági elnökséggel, de belső információk alapján sem a szavazás előtt, sem alatta nem érződött semmiféle melodramatikus hangulat.

Majtényi László a sajtótól elzárva kapott egy termet a Parlamentben, amíg a köztársasági elnöki választás folyt március 13-án délelőtt. Amikor a sajtó nem látta, a jogász ugyanúgy viselkedett: jó kedélyállapotban, mindenkihez kedvesen és nyitottan, szerényen várta a szavazások eredményét.

A két körös választás reggel 9-től délután 1-ig is eltartott, utána még a sajtótájékoztatók következtek. Ez idő alatt a jelölt támogatóival a Parlament egyik termében, illetve a szavazások eredményének kihirdetésekor az egyik oldalpáholyból követhette figyelemmel a történéseket.

A különteremben a B1 információ alapján semmiféle eposzi, vagy melodramatikus hangulat nem uralkodott. Majtényi a családjával és támogatóival, barátaival beszélgetett, a hangulat felszabadult és formalitásoktól mentes volt. Sokan először jártak az országházban, őket egy idegenvezető körbe kísérte a Parlamenten. Megjelentek a baloldali és liberális értelmiség tagjai és a magukat ellenzékinek mondó pártok képviselői is. LMP-st, jobbikost nem lehetett látni.

A köztársasági elnökjelölt arról panaszkodott, hogy nagyon sok órája van a miskolci egyetemen és, hogy a beszédét többször át kellett írnia, mert annyira fáradt volt, hogy sokszor hiba maradt a szövegben.

Mivel mindenki tisztában volt vele, hogy tényleges csoda kell ahhoz, hogy Ádert egyáltalán megszorongassa, ezért senki nem izgult, vagy latolgatta az esélyeket.

A játszma előre le volt játszva, a játék legnagyobb eseménye nem is maga a szavazás és annak eredménye volt, hanem, hogy Orbánnak és csapatának végig kellett hallgatnia Majtényi 15 perces beszédét.

A beszéd különösen keményre sikerült – érződött benne az ország mellőzött, kifosztott részének minden keserűsége és feszültsége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.