2017. április 5., szerda

AKINEK EZ SEM SOK, AZ MEGÉRDEMLI ORBÁNT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.04.04.



Lényegében egy nap alatt elintézte a kormány, hogy bezárják a CEU-t, az egyik legjobb magyar egyetemet, az ország és a régió egyik büszkeségét. A fideszesek jogi- és bürokratikus hazudozással maszatolnak, a valódi ok mindegy is (ideológiai háború? tényleg Putyin szólt le?), bezárták és kész. Szartak mindenre magasról, ami a szabad világban érték, szartak arra a tizenezer emberre, aki a vasárnap délutánját arra szánta, hogy keresztülvonuljon Budapesten.

Mikor lesz elég, ha ez sem sok? Mikor moccannak meg azok is, akik eddig elítélően, de viszonylagos kényelemmel (“engem nem bántanak, megvagyok”) nézték az Orbán-kormány ámokfutását?

Rossz, rosszabb, még rosszabb, nagyon rossz, most már annyira rossz, hogy mindegy: ezt az utat járjuk be egyesével, ahelyett, hogy közösségként cselekednénk?


Ha valamikor állampolgári-, nemzeti- és hazafias kötelesség politizálni, akkor az most van!


Nincs mentség arra, hogy valaki a magánszférájába húzódva, mélázva, bambán nézze, amíg elfogy alóla a talaj. Megint átléptek egy vonalat: direkt támadást intéztek egy magánintézmény ellen, aljas politikai szándékból. Ha nehéz volt saját bőrön érezni a jogtiprást, a jogállam leépítését, a közpénzek ellopását és haveroknak továbbadását, akkor most segített a kormány, hogy mindenki érezze, milyen is az a maffiatempó, amit lassan hét éve nyomnak.

Felesleges diktatúrázni. De nem felesleges azt mondani, hogy itt elnyomás van: rafinált, alattomos, hátsó kapuzós, de elnyomás. Lehetsz lojális, konformista, privátszférába visszahúzódó, vagy szolid ellenálló, esetleg az egzisztenciádban is veszélyeztetett rendszerellenség: végső soron nyomorultul fogod érezni magad valamiért attól a mocsártól, ami itt kiépült, bűzlik és együtt ragadtunk bele. Bűzlik régóta, de ez a CEU-ügy annyira büdös, hogy érthetetlen, ha bárki kibírja a szagát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.