2017. április 27., csütörtök

BUKOTT PER ÉS VÉGREHAJTÁS: PÉCS ELVESZTETTE A ZSOLNAY-HÁBORÚT

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.04.27.


Nagyot bukott Pécs városa és egy sereg porcelános munkás a fideszes pancserek által indított Zsolnay-háborúban. Dicstelen és vérlázító az, ahogyan Páva Zsolt polgármester és Szabó Iván ügyvéd mesterkedése révén kiforgatta saját magát Pécs városa a Zsolnay-vagyonból és ahogyan 120 egykori Zsolnay-dolgozót berántottak az egzisztenciális slamasztikába. Páva Zsolt azonnal mondjon le!

Még februárban számoltam be arról, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosával folytatott körmönfont, fideszes oligarchák önös érdekei érdekei által zajló harcban az arrogáns, öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan (így bármikor érvényesítheti a szír származású üzletember a frissen szerzett jelzálogjogát a Líceum utca 7 szám alatti ingatlanra, az Esze Tamás utca 5 szám alatti ingatlanra és a Perczel Miklós utca 2 szám alatti ingatlanra vonatkozóan valamint a Zsolnay Porcelánmanukafktúra ingatlanjaira és eszközkészletére vonatkozóan is, de ezekben cége révén már így is többségi tulajdonos). A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. Is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

Április végén jött a következő pofon. Ahogyan arról a napi.hu is beszámolt: jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója tavaly, ezt a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is megerősítette hétfői nem jogerős döntésében. A bíróság húszmillió forint összegű - a perköltséget és dolgozónként egy havi távolléti díjat is tartalmazó - kártérítés megfizetésére kötelezte az alpereseket.

Most pedig itt az újabb megrázó fejlemény: NAV végrehajtás indult a Ledina Épületkerámia Kft. ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.