2017. április 11., kedd

TÚLÁRAZOTT EGY UNIÓS PROJEKTET A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Vikár Anna
2017.04.10.


Ha már szabálytalanul működő egyetemet keres a kormány, nem ártana szétnézni a Közszolgálati Egyetem környékén; a Vasas stadionja 5,2 milliárdba kerül majd; az AFP hazugsággyárnak nevezte a lezüllesztett Origo hírportált.



Ezekről ne maradj le!
Az Európai Bizottság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem háza táján talált szabálytalanságokat (24)
A Vasas stadionját 5,2 milliárdból építik (Átlátszó)
Nincs megállás a kormányzati nyomulásban rádió fronton (MNO, Cívishír)
Ha van 3 perced:
Az Európai Bizottság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem háza táján talált szabálytalanságokatA Nemzeti Közszolgálati Egyetem 17,5 milliárd forint uniós támogatást nyert el arra, hogy a kormányhivatalokkal együttműködve megújítsák a közszolgák továbbképzési rendszerét. Az EB azonban óriási túlárazásokat talált. Személyi költségekre például 3,1 milliárdot szántak, ami annyi, mintha az egyetem összes dolgozója 10 hónapig, teljes munkaidőben csak ezzel foglalkozott volna. A projektet irányító Miniszterelnökségnek két hónapja van válaszolni az aggályokra. (24)
A Vasas stadionját 5,2 milliárdból építikTavaly ősszel kezdődött meg az Illovszky-stadion bontása. A Vasas az új létestmény építését előzetesen 5,5 milliárd forintra becsülte, de végül ennél alacsonyabb összegért, 5,24 milliárdért nyerte el a beruházást a Market Zrt. és a KÉSZ Építő Zrt. konzorciuma. A pályázati eljárás ugyan nyílt volt, de a nyertes pároson kívül nem volt más induló. Az új stadion legalább 5 ezer férőhelyes lesz. (Átlátszó)
Nincs megállás a kormányzati nyomulásban rádió frontonHabony Árpád üzleti köre megszerezné a Sláger Fm-et, az egyetlen budapesti kereskedelmi csatornát, ami hallgatottabb, mint Vajna rádiója. Bár a tárgyalások elakadhattak a kínált összeg miatt, a mozgolódást a Sláger körül jelzi, hogy míg korábban házon belül értékesítették reklámidejüket, egy hónapja szerződést kötöttek a Habonyhoz több szálon kötődő Radio Sales House-szal. Közben a debreceni rádió is betagozódik Vajnáékhoz. (MNO, Cívishír)
Óriási balhé lehet a Shell nigériai olajmező vásárlásábólA Shell  és az olasz ENI Nigériában egy olyan olajmezőn szerezte meg a kitermelési jogot, ami előttük a korábbi olajügyi miniszterhez köthető cégé volt.  A két cég 2011-ben 1,3 milliárd dollárt fizetett érte a nigériai kormánynak, ami több, mint az ország éves egészségügyi költségvetése. Bizonyítékok vannak arra, hogy a Shell egyes vezetői az ügyletet megelőzően kapcsolatban álltak a miniszterrel. (Mfor)
A nettó hazugságokat terjesztő kormányközeli médiumok már külföldön is bűzlenekA CEU-ügy bemutatása annyira erősen világítja meg, hogyan milyen a kapcsolat a kormány és a maga alá gyűrt médiumok között, hogy az AFP “Orbán illiberális Magyarországának újabb fegyverei az álhírek” címmel közölt cikket, felidézve, hogy az Origon megjelent a CEU-t áldiplomák kiadásával vádoló cikk előzte meg a törvénymódosítás benyújtását. Végignézve a vasárnapi tüntetésről be- (illetve be nem) számoló lapokat olyan, mintha két Magyarország lenne. (Comment blog, AFP, Comment blog)
Ha van még két perced:
Hiába kérte a tudományos világ krémje és  80 ezer tüntető, Áder aláírta a Lex CEU-t. A hírre spontán tüntetés kezdődött a Sándor-palotánál. Az LMP Alkotmánybírósághoz fordul a törvény miatt. (444, 444, Átlátszó Videó, Átlátszó Oktatás)
Az egyre inkább csak nyilatkozatokat kiadó CÖF Civil Akadémiáján a szervezet elnöke, Csizmadia László és a “migránsszakértő” Georg Spöttle beszélt a szellemi honvédelem fontosságáról. (Átlátszó)
A letelepedési kötvényeket közvetítőként áruló Arton Capital Hungary irodájába szombat éjjel betörtek és elvitték egy széfet. (24)
Magyarország 26,4 milliárd forintnyi hitellel szállna be, hogy Iránnal közösen kis atomreaktorokat építsünk, amiket Ázsiában és Afrikában adnánk el – derült ki az iráni lapokból. (ATV)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.