2017. május 22., hétfő

A VILÁGSAJTÓ ODAFIGYELT A TEGNAPI TÜNTETÉSRE - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.05.22.


A nemzetközi sajtó Washingtontól Bécsig hírt adott az újabb kormányellenes megmozdulásról. Lengyelország mind inkább magára marad az unióban és félő, hogy a végén hátat fordít a szervezetnek. 

New York Times/Washington Post/AP


Ezrek tiltakoztak Budapesten a Lex CEU, illetve a civil szervezetek megfélemlítését célzó törvényjavaslat ellen. A tudósítás idézi a volt KDNP-s Lukács Katalint, aki szerint következetesen ki kell állni az értékek mellett, mert nem lehet feladni a jövőt. A kormány lépései ugyanakkor sem nem keresztények, sem nem demokratikusak. A Fidesz úgy reagált, hogy a felvonulás kísérlet volt a „Soros-hálózat” részéről, éspedig annak érdekében, hogy a bevándorlási politika módosítására vegye rá az országot. A jelentés magyarázatként megjegyzi, hogy Orbán ideológiai ellenfélnek tartja az üzletembert, akinek a nyílt társadalomról vallott nézetei ellentétben állnak a tervvel, hogy az ország legyen illiberális.

Reuters

A tegnapi megmozdulás volt a legutolsó a tüntetések sorában, amelyek részvevői elítélik, hogy Orbán Viktor a választások közeledtével lecsap a CEU-ra és a civil csoportokra. Budapest úgy reagál a Bizottság, illetve az Európai Parlament bírálatára, hogy vérbosszúról van szó Orbán ellen, aki a migráció egyik legkeményebb ellenfele, és aki sürgeti, hogy Magyarország orosz és török mintára legyen illiberális állam. A beszámoló hozzáfűzi, hogy a kormányfő keresztes hadjáratot indított Soros György ellen, mert annak liberális és nemzetközi világszemlélete ellentétben áll a magyar vezető nacionalista gondolkodásmódjával. A hírügynökség megszólaltatott egy felvonulót, aki szerint a kormány arrogáns hangvétele háborítja fel a legtöbb embert. És teljesen mindegy, mit mond vagy tesz Soros, a hatalomnak ellenséget kell kreálnia. Most azért húzták elő, mert támogatja a civileket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.