2017. május 23., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: AZ ERŐSZAKOT KÉSZÍTIK ELŐ A PIKNIKKEL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.05.22.


A vasárnapi tüntetésen Vágó Gábor, volt LMP-s képviselő azt mondta a híradások szerint, hogy “a dühvel és gyűlölettel csak a hatalom nyer, nem szabad, hogy az vezérelje a változást akarókat”. Vágó nyilván azért, hogy kioltson mindenféle dühöt és gyűlöletet, június 18-ra hirdetett közös pikniket. Erős fegyverünk a diktatúra ellen, a piknik.

Azt nem tudjuk, hogy a pikniket kivel hirdette meg, a Fidesszel, a KDNP-vel, vagy csak a CÖF-el, de a szalonnasütéshez kérhetnének szalonnát Mészáros Lőrinctől, még mangalica szalonnát is tudna adni, mert az ellopott újságok, kastélyok, földek és belvárosok mellett akad mangalica sertéstelep is. Biztos szívesen adna szalonnát a piknikre.

A Titanic kapitánya és személyzete is a legerősebb fegyvert vetette be a jégtáblákkal szemben, a kilincsek szidolozását és a vonósnégyest. A piknik nagyjából ilyen fegyver, de nem kell emiatt aggódni, a néhány túlélőt majd itt is összeszedi a maradék mentőcsónak. Akik a diktatúra áldozatai lesznek, azok viszont esznek egy jót a pikniken, a hagymát ne felejtsék otthon. Utána mennek a vágóhídra Mészáros disznóival együtt.

Vágó Gábor és értelmiségi társai ösztönös tehetségek. Anélkül tudnak tönkretenni bármit, hogy azt tanulták volna. A népi elégedetlenség megfojtásának legbiztosabb módját tudják kínálni most is. Amit a CEU mellett tüntetéseket bunkósbottal leverő techno állatság még meghagyott, azt a piknik majd leveri. Köszönjük a békeharcot, harcba a boldog jövőért megyünk. Ez már nem a CEU elleni tüntetések üde, spontán ereje, ez már a korrupt lelkű és gyáva kollaboránsok, az álellenzéki pénzéhes pártok simlis, gejl megnyilvánulása.

Tulajdonképpen az érdem nem kizárólag az övék, mert 2010 óta ezt a módszert már sokan bevetették az Orbán-rezsimmel szembeni ellenállás megfojtására. Volt már néhány olyan tüntetés, demonstráció, amelyre nagy reménységgel kiment sok ember, aztán sajnálta, hogy nem vitt magával se szalonát, se bográcsot, mert piknik lett belőle. Ezután többé nem ment, és elhaltak a tiltakozások. Piknikelni az ember a családjával megy, nem Vágó Gáborral eladni a lelkét, és kiölni belőle a maradék tisztességet, jellemet és emberséget is.

Vágó Gábor nagyot téved, ha azt hiszi, hogy az ő bajusza miatt mentek ki most is legalább húszezren. Ezek még a Bajszos Szar elleni tüntetések hullámai. Még a akkori düh és jogos gyűlölet utórezgései ezek. Már a Momentum is ezt próbálta befogni leszálló ágában a maga vitorlájába, és ők most öntik rá az utolsó vödör vizet, hogy végleg kialudjon minden láng a szívekben. Ehhez értenek, de ehhez nagyon.

Piknikkel még nem döntöttek meg diktatúrát, és előre eláruljuk a titkot, hogy nem is fognak. Vágó Gábor és társai a tipikus magyar mentalitást foglalták politikai programba. Vagy nem csinálunk semmit, vagy amikor felébredünk, és csinálunk, akkor már késő, és akkor viszont jó szokásunkhoz híven öldöklünk.

A tévedésük abban áll, hogy azt hiszik, hogy az öldöklést a semmittevéssel előzhetik meg. Ez nagy tévedés, éppen fordítva van, a semmittevés vezet az öldökléshez. Nem véletlen a szókapcsolat, hogy azt mondta a szónok: “a dühvel és gyűlölettel csak a hatalom nyer, nem szabad, hogy az vezérelje a változást akarókat”, és a maradék düh ellen rendez pikniket.

Ha Magyarország nem lenne a közömbös és cinikus emberek hazája, akkor a feldühödött népnek először Vágó Gábor piknikjét kellene szétvernie, mert azzal nyer igazán a hatalom, és semmivel nem áratanak jobban a magyar népnek, mint ezzel az undorító és mocskos piknikjükkel. Ezzel az erőszakot készítik elő. Addig piknikelteti az embereket, addig altatja, amíg annak nagy nyugalmában Orbán kivezeti Magyarországot Európából, beviszi a keleti diktatúrák új világrendszerébe, s mire azok észbe kapnak, már csak öldökölni tudnak.

A düh és a gyűlölet nemcsak a romboláshoz, hanem a békés úton való változtatáshoz is elengedhetetlen. A magyarok nem ismerik, hogyan lehet a belső felháborodást, a jogos dühöt és elégedetlenséget nem pusztító indulattá, hanem cselekvő erővé alakítani. A düh olyan, mint egy motor, amely beindítja a cselekvést. De normális ember ettől nem ölni és gyilkolni kezd, hanem racionálisan és határozottan cselekedni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése