2017. május 1., hétfő

EGY VOLT III/III-AS ÜGYNÖK, AKI PÉLDAMUTATÓAN VISSZAVONUL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.01.


Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője május 1-étől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra – közölte a szervezet a honlapján, adta hírül a Magyar Nemzet, amely Lehel László III/III-as ügynökmúltjáról és jelenlegi ügynöki jellegű tevékenységéről közölt cikket.

Az írást lapunk is közölte, mert figyelemre méltónak találta, hogy a szerző párhuzamot vont a III/III-as ügynökmúlt, az ügynöki lélek, és a volt ügynök jelenlegi tevékenysége között. A szerző kijelentette: “Rendszerek változhatnak, de a hálózat örök. Legalábbis ezt a tételt támasztja alá az alább bemutatott életút. Ez az egyházon belüli megfigyelések sötét világától a segélyszervezetek pénzcsapjaiig rajzolja meg a szolgalelkű érdekember tipikus portréját.” Az ügynök szolgalelkű érdekember, aki csak ügynökként képes dolgozni, amíg él. A Magyar Nemzet cikke nemcsak arról szól, hogy Lehel László ügynök volt, hanem arról is, hogy a III/III megszűnése utáni tevékenysége is ügynöki jellegű munka a szerző értekelése és minősítése szerint.

Mindezt jelentős és fontos megfigyelésnek tartjuk az ügynökkérdés körül fellángolt újabb vitában. Ez megerősíti azt az álláspontot, hogy nem elégséges a volt ügynökök nyilvános megnevezése, nem elégséges az ügynökiratok kutatásának szabadsága sem, noha ez mind elengedhetetlenül fontos, de ugyanilyen fontos az, hogy az egykori III/III-as ügynökök ne maguk döntsék el, hogy visszavonulnak-e a közéletből, hanem egy új ügynöktörvény ezt tegye kötelezővé számukra.

Mint megírtuk, az Amerikai Népszava évek óta kitartóan szorgalmazza azt, hogy nem elég csupán a nyilvánosság, és nem elég az egykori III/III-as ügynökök megnevezése, hanem egy olyan új ügynöktörvényre van szükség, amely kizárja a közéletből azokat, akik III/III-as ügynökök voltak. A volt III/III-as ügynökök a III/III-as Főcsoportfőnökség megszűnése után is olyan ügynöki jellegű munkát végeznek, mint korábban, és ezzel a közéletet rombolják.

Ennek oka, hogy a III/III-as ügynökök pszichológiai alkatuknál fogva kerültek kiválasztásra és a pszichológiai alkalmasság olyan személyiségtípust takar, amely nem változik, az élete végéig ugyanolyan ügynöki jellegű tevékenységhez vezet, amely felszámolja a közélet tiszta és átlátható viszonyait. Példaként említettük több alkalommal Morvay Pétert, aki Hartmann László fedőnéven volt III/III-as ügynök, aki két alkalommal is jutalmat kapott munkájáért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.