2017. május 18., csütörtök

HOGYAN TUDNAK LEJÖNNI A JOBBOLDALIAK A FIDESZ NEVŰ DROGRÓL

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2017.05.18.


...A kritikátlan, manipulatív nacionalizmus marcangolja a nemzetet, rombolja a családokat és károsítja az emberi teremtőerőt. A termékeny nacionalizmus ellenben építi ezeket.

A Fidesz nem tudta létrehozni a jobboldalon kívánatos termékeny egyensúlyt a nemzet védelme és a versenyképességének növelése között. A nacionalizmus teszi, hogy egy kormányfő bármit tódíthat, annak nincs következménye -- nem vált ki tiltakozást -- a jobboldalon, és amikor a baloldal viszont felemeli a szavát, akkor annál könnyebben lehet rásütni Soros és a nemzetellenesség bélyegét. Pedig sokszor olyat mondanak el, amit a jobboldalon kellett volna először, hiszen ez elvileg a mi kormányunk lenne, a mi érdekünk, hogy a jobboldal ne hiteltelenítse magát hosszú időre a nacionalizmust kihasználó kormányának hibái, adott esetben bűnei miatt. És nem utolsó sorban a mi érdekünk, hogy a hibákat a jobboldali környezetben lehessen orvosolni, és ne kerüljenek át egy másik -- a baloldali -- kontextusba, ahol nem kijavítják, hanem tovább súlyosbítják őket.

A jobboldalnak kötelességei vannak önmaga és az ország iránt. Ahhoz, hogy ennek meg tudjon felelni, le kell jönnie először is a Fidesz nevű drogról. Kellő távolságtartással kell kezelnie azt, ami kormányzás címén folyik, hogy ne váljon bűnrészessé benne. A jobboldalon átfogó átalakítást kell indítanunk, hogy megőrizhessük a kormányzás mellett a jó lelkiismeretünket is. Nem beszélve arról, hogy az utóbbi az előbbi javát is fogja szolgálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.