2017. május 3., szerda

ILYEN A CSELEKVŐ ELLENZÉK

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2017.05.03.


Orbán Viktor legnagyobb barátja a tétlenség és az apátia, legnagyobb ellensége pedig a cselekvés és a kitartás. Csak akkor nézhetünk bele tiszta lelkiismerettel a tükörbe reggelente, ha úgy indulunk el munkába, aznap is mindent meg fogunk tenni az igazságért, magunkért, azokért az emberekért, akiket képviselünk. Nekünk, akiket Orbán Viktor ki akar rekeszteni a nemzetből, csakis a cselekvés maradt: a cselekvés ad nekünk tartást és erőt.

Aktívnak lenni azt jelenti, hogy kiállunk önmagunkért, hogy nem fogadjuk el megváltoztathatatlannak a jelent. Aktívnak lenni azt jelenti, hogy nemcsak kritizáljuk a körülöttünk lévő világot, hanem teszünk is egy olyan világért, amiben hiszünk, amilyenben élni szeretnénk.

Az Együtt aktív, sőt, az Együtt maga a cselekvő ellenzék pártja. Országszerte aktívan küzdünk a korrupció, az igazságtalanságok és az elnyomás ellen, a szabadságunkért, hazánkért. Bátran kiállunk az elnyomó hatalommal és tisztességtelen propagandagépezetével szemben: ha kell, sípokkal; ha kell, a jog eszközével; ha kell, szakmai érvekkel; ha kell, ellenállással küzdünk a szabadságunkért.

Az Együtt Juhász Péterrel, Baranyi Krisztinával, Szigetvári Viktorral, Szelényi Zsuzsannával, Hajdu Nórával, Ferjancsics Lászlóval, Hugyecz Zoltánnal, Lővei Csabával, Bod Tamással, Szabó Szabolccsal, Molnár Tiborral, Pintér Lóránttal és Kerepesi Tiborral az élén bizonyította be, hogy nem kell megváltoztathatatlannak vagy leválthatatlannak elfogadnunk Orbán Viktor rendszerét. Bebizonyítottuk, hogy cselekvéssel és kitartással igenis ellenzékben is lehet eredményeket elérni.

Nem várunk arra, hogy majd a hatóság, az önkormányzat, vagy másvalakik megoldják helyettünk a problémákat, és megvívják helyettünk a küzdelmeket. Ha cselekszünk, eredményt, sikert érhetünk el, és a változás és a győzelem részesei lehetünk. Mert Magyarországot csakis mi változtathatjuk meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.