2017. május 27., szombat

NAPI EGYPERCE

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.05.27.


A héten a Fidesz már „nagyágyút" is bevetett, Lali király személyében. A Fidesz – szókincséről és igen logikus érveléséről híres – frakcióvezetője egy Reuters-interjú kapcsán találta meg a baloldali politikust. A volt debreceni polgármester hozta a formáját. Az igazság különösebben nem zavarta, felmondta a szokott fideszes hazugságokat.

Az MSZP kongresszusa, a mai napon Botka Lászlót megválasztotta a párt miniszterelnök- jelöltjének. Botka László kongresszusi beszédében új baloldali politikát hirdetett, amely 2018 után alkalmas lehet az Orbán-uralkodás veszteseinek felzárkóztatására, a szegénység mérséklésére, az órási vagyoni különbségek csökkentésére.

Sok millió magyar ember számára jelenthet esélyt, adhat reményt, ha sikerül a program mögé többséget szerezni. Tegyünk igazságot – több mint jelszó, hosszú évek óta az első kísérlet arra, hogy a szocialista párt azokhoz szóljon, azokat támogassa, akik eddig a társadalom peremén éltek. Amennyiben a magyar választók bizalmat szavaznak a Botka-programnak, akkor lesz okuk félni azoknak, akik 2010 óta a közpénzek lecsapolásával gazdagodtak meg, lettek sokszoros milliárdosok. „Hé, fideszes főbetyárok, eljött az idő, amikor visszaköveteljük tőletek az országot !”– jelentette ki Botka László, a párt legfelsőbb fórumán.

Nem véletlen, hogy a Fidesz tart attól, hogy sikeres kihívója lehet Botka László a mostani miniszterelnöknek, aki 2006 óta úgy fél a nyilvános vitáktól, mint a tűztől. Ezért minden lehetséges módon – még a kongresszusi döntés előtt – össztüzet zúdítottak a szegedi polgármesterre. Beindult a Párt karaktergyilkolási gépezete – pénz, paripát nem kímélve. Az immár – igaz, még csak első fokon – közszereplőnek minősített Habony vezérelte lakájmédia szinte naponta tálalja a különböző álhíreket. Ezek eddig visszájukra sültek el, hisz’ Botka László ismertsége nőtt, népszerűségi indexe magasabb mint Orbánnak.

A héten a Fidesz már „nagyágyút” is bevetett, Lali király személyében. A Fidesz – szókincséről és igen logikus érveléséről híres – frakcióvezetője egy Reuters-interjú kapcsán találta meg a baloldali politikust. A volt debreceni polgármester hozta a formáját. Az igazság különösebben nem zavarta, felmondta a szokott fideszes hazugságokat. Úgy fogalmazott, hogy a brit hírügynökségnek arról beszélt Botka: „ ha őt megválasztják, és a szocialisták győznek, akkor elbontják a kerítést a határon.” Az említett interjú felvételén azonban világosan hallható, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt hangsúlyozta, hogy a kerítésre az EU közös határvédelmi mechanizmusának elfogadását és kiépítését követően, valamint a közel-keleti helyzet megnyugvása esetén nem lesz majd szükség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.