2017. június 23., péntek

ELLENSZÉLBEN...

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2017.06.22.


Miért találja veszélyesnek a hatalom önmagára nézve azt, ha a gyermekeket és családokat ért joghátrányokat nyilvánosságra hozza bárki, és ezeket a híreket terjeszti is? Mitől válik veszélyessé a központosított hatalom számára a gyermekek és családok érdekvédelme?

A válasz nagyon egyszerű: a társadalom számára kiemelten érzékeny téma a gyermekeket érő joghátrányok. Melyek okozói többségében a hiányos, és lényegi elemeit tekintve felettébb felületes jogalkotási folyamatok. Azon nem lepődünk meg, hogy felületes a jogalkotásunk, lévén, évek óta nem vonnak be civil szakértőket ebbe a folyamatba. Így aztán íróasztal mögül, hasraütésszerű ötleteléssel, hozzá nem értők kiböfögnek egy tézist, amit azután törvénybe próbálnak foglalni.

Ennek eredményeként a gyermekek- és családok életére ható központi-jogi szabályozás úgy tűnik, mintha a jogalkotó sosem találkozott volna gyermekekkel, csak fotókon látta volna őket. Ehhez elég megnézni, mi történik az oktatással, vagy a gyermekek gyógyítási lehetetlensége körül, de jól mutatja ezt a jelenséget a családok egyre inkább aggasztóan reménytelen szociális helyzete is.

Természetes folyamat, ha egy civil – főleg, akinek meg is van a megfelelő mértékű szakmai tudása, és/vagy tereptapasztalata -, azonnal kiszúrja, hol sántít a kormányzat kutyája. Sőt. Nem röstelli még megmutatni is. ….

Ám, ha ezt megteszi …

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.