2017. június 23., péntek

HORTHY MÁR VISSZAJÖTT, A FEHÉRTERORRA MÉG VÁRNI KELL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.22.


Az ellenzék gyorsan túl akar lépni a Horthyt magasztaló kormányfői provokáción, mert – állítólag – ennél fontosabb problémái vannak az országnak.

A magyar ellenzék számára nem téma, hogy az ország kormányfője kivételes államférfinek nevezte Horthy Miklóst, aki megmagyarázhatatlanul kerülte el a felelősségre vonást tömeggyilkosságért és háborús bűnökért. Az ország jelenlegi miniszterelnöke, aki nálam a Horthy Viktor nevet viseli a szélsőjobboldalhoz kívánt szólni és ott keresett a jövő évi választásokra támogatást, de egyben leleplezte az erkölcsi és politikai fertőt, amelyben ő és pártja fetreng, amikor példaképének nevezett egy terroristát, Horthy Miklóst, akinek fehér kesztyűs kezéhez a fehérterrorban kiontott magyar baloldaliak vére tapad, aki felelős az orosz frontokon elesettekért és a magyar zsidóság megaláztatásáért, jogfosztásáért és haláltáborokba szállításáért.

Az ominózus, provokatív és egy magyar miniszterelnök szájából elfogadhatatlan szavakat a DK és az MSZP nyilatkozatban ítélte el. A kormányfő véres fröcsögése azonban nem érte el a többi ellenzéki párt ingerküszöbét. (Együtt, LMP, Momentum) Arról meg csak naivak álmodoztak, hogy az ellenzéki erőknek eszébe jut egy közös nyilatkozat megfogalmazása, amelyben szankciókat követelnek, minimum azt, hogy pártja határolódjon el elnökétől, Horthy Viktor pedig azonnal álljon fel a miniszterelnöki székből.

Az ellenzékiek megalkuvó magatartásának indokát saját nevében kiadott közleményben Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke, jelenlegi parlamenti képviselője világította meg, amikor így fogalmazott: (…) „a kampány megkezdődött és Orbán Viktor most éppen úgy ítélte meg, hogy Horthy felmagasztalásával tudja uralni a pillanatot. Nem tehetünk mást, mint megőrizve józanságunkat, visszautasítjuk az orbáni történelemhamisítást és az ország valóságos helyzetével foglalkozunk.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.