2017. június 17., szombat

NAPI EGYPERCES - KIRÁLY, TE TETTED EZT!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.06.17.


A miniszterelnöknek van egy standard szövege az itthoni közönségének, de létezik egy másik Orbán is, aki az EU-ban folytatja hírhedt pávatáncát. Sok pályán játszik. Az unió pénzéből lélegezteti a magyar gazdaságot, s közben kelet felé, a nagy orosz medve irányába is kacsingat. A civil szervezeteket büntető törvény gyakorlatilag a putyini minta átvétele. A demokrácia kellékei csak a színjátékhoz kellenek.

Ha nem fékezzük meg a kormányt a szociális vívmányok szétverésében, akkor azután nem lesz megállás. A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni.

Mit gondol a kedves olvasó, az idézetet vajh’ ki és mikor mondta? Elhangozhatott volna akár a héten is, amikor a jövő évi költségvetésről tárgyalt a magyar parlament, de az elmúlt években valamennyi, szociálisan csak egy picinykét érzékeny baloldali vezető szájából is. A mai Fidesz ismeretében, talán egyvalakire nem tippelne senki, Orbán Viktorra, a magyar nép egykori – talán igaz sem volt– reménységére.

A magyar kaméleon hosszú utat tett meg a politikában. Ahogyan felénk – a faluban – mondanák, volt már minden az elmúlt 27 évben, csak akasztott ember nem. A lánglelkűnek hitt ifjúból uralkodása alatt előjött a valódi énje. Mindent a hatalom megragadásának rendelt alá, az éppen aktuális néplélekhez igazította valamennyi mondatát, cselekedetét. Talán még van, aki emlékszik, amikor a 2006-os kampány időszakában a tanácsadói olyan kordzakókat hordattak vele, amelyek az sugallták, hogy közületek való vagyok, olyan vagyok mint ti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.