2017. június 24., szombat

NYOLC KÉNYELMETLEN KÉRDÉS, AMIT ORBÁN VIKTORNAK KEZELNIE KELLETT

444.HU
Szerző: Magyari Péter
2017.06.23.


Nagyon ritkán lehet szabadon kérdezni Orbán Viktor miniszterelnököt, hiszen interjút csak lojális szerkesztőségeknek ad, és ritka sajtótájékoztatóin is korlátozott számú, általában válogatott kérdésekre válaszol csupán. Ezért különleges alkalmak a brüsszeli EU-s csúcsok, amelyek után előfordul, hogy hosszabban is az újságírók rendelkezésére áll. Így történt ez most péntek délután is, amikor bő fél órán fogadta a kérdéseket. 

A legizgalmasabb kérdések és válaszok közül válogattunk az alábbiakban, a párbeszédek szöveghűek, de az olvashatóság kedvéért szerkesztettek:


1.

444: Lát-e elvi különbséget a saját kormánya, és bizonyos külföldi támogatást élvező civil szervezetek viselkedése között, amikor az előbbi nem hajtja végre az 1294 menekült befogadását előíró EU-s határozatot, az utóbbiak pedig nem hajtják végre az új civil törvényt?

Orbán Viktor: Ezen majd még gondolkozni fogok.

2.

Direkt 36: 2001-ben azt mondta, hogy megkérte édesapját, hogy ne vegyen részt nagy állami beruházásban, de mostanában több tízmilliárdos beruházásokban vesz részt az apja cége beszállítóként. Mi változott?

Orbán Viktor:
Semmi sem változott. A törvényeket mindenkinek be kell tartania. Nem tudok arról, hogy részt venne állami beruházásokban, de erről kérdezze meg őt.

Direkt 36:
Megkérdeztük, de nem válaszolt.

Orbán Viktor:
Meg vagyok lepődve, hogy azt állítja, van olyan projekt, ahol közbeszerzésen győztes vállalkozóként állami beruházásban vesz részt. Szívesen megnézem ezt, de világos közbeszerzési törvények vannak, ezt mindenkinek be kell tartania.

Direkt 36: Nem közvetlenül győztese a közbeszerzéseknek, hanem utóbbiak beszállítójaként vesz részt.

Orbán Viktor: Tehát akkor ön is meg tudja erősíteni, hogy állami megrendeléseket nem teljesített...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.